Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Δώδεκα μήνες φυλάκιση με αναστολή για απείθεια και αντίσταση επέβαλε το δικαστήριο σε πολίτη που προπηλάκισε Δημοτικό Αστυνομικό του Δ. Θεσσαλονίκης πριν δύο χρόνια


Δώδεκα μήνες φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα επέβαλε το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε πολίτη που προπηλάκισε δημοτικό αστυνομικό πριν δύο χρόνια. 

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο συνέβη όταν δύο πεζοί Δημοτικοί Αστυνομικοί του Δ. Θεσ/νίκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία ελέγχου οχημάτων για παραβάσεις μη καταβολής τέλους στάθμευσης σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Σωκράτους, εντόπισαν σταθμευμένο όχημα, του οποίου ο οδηγός δεν κατέβαλε, όπως ήταν υποχρεωμένος από την σχετική σήμανση, το αντίστοιχο τέλος. Καθώς ο ένας εκ των δύο βεβαίωνε την παράβαση στο εν λόγω όχημα, τον πλησίασε ο προαναφερόμενος πολίτης Χ.Γ. και προσπάθησε να τον αποτρέψει βρίζοντας και απειλώντας τον. 

Αφού του ζητήθηκε από τον Δ.Α. επανειλημμένα να ηρεμήσει, ο πολίτης συνέχισε να τον βρίζει σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως Δημοτικό Αστυνομικό απαξιώνοντας τον θεσμό. Όταν ο Γ.Χ. αρνήθηκε για πολλοστή να μετακινήσει το όχημα του ή να καταβάλει το αντίστοιχο τέλος και ο Δημοτικός Αστυνομικός βεβαίωσε την παράβαση, ο πολίτης του επιτέθηκε για ακόμη μια φορά επιχειρώντας μάλιστα να τον γρονθοκοπήσει, παρότι είχε καταφθάσει στο σημείο και ο εργοδότης του και προσπαθούσε και ο ίδιος να τον ηρεμήσει. Εν τέλει, κατέφθασε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο είχε ειδοποιηθεί στο μεταξύ και αφού ο πολίτης υποχρεώθηκε να δώσει τα πλήρη στοιχεία του, το συμβάν έλαβε τέλος. 

Κατόπιν, με την επιστροφή στην υπηρεσία, συντάχθηκε από τον υπάλληλο που δέχτηκε τον προπηλακισμό υπηρεσιακή αναφορά με το περιστατικό, η οποία απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση μόλις την Παρασκευή 18/05/2018.

Πηγή : dimastin.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...