Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Μικρότερο δημόσιο & εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες - "O Μπουτάρης δεν εχει πετύχει ως δήμαρχος"

Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ούτε αναγκαίες προσλήψεις και ταυτόχρονα θα εκχωρηθούν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Αυτούς τους άξονες για το δημόσιο περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ενδεχόμενο που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.

«Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου δεν θα γίνει», τόνισε κατηγορηματικά, αποδίδοντας τα περί απολύσεων σε «συστηματική προπαγάνδα της κυβέρνησης»

«Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι θα μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα, θα εκχωρούνται υπηρεσίες και όσοι περισσεύουν θα μετακινούνται, δεν θα απολύονται», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ σημερινής κυβέρνησης και Θεσμών να διευκολυνθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, με τη θέσπιση αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» (δηλαδή αναλογία «1:1»), ο πρόεδρος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι «θέλω να κρατήσω μια αναλογία με περισσότερες αποχωρήσεις, όχι «1 προς 1″, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι απολύσεις», ισχυρίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για επιστροφή του Δημοσίου στην αναλογία 1 προς 5. «Θέλουμε πιο μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο», κατέληξε με σαφήνεια ο πρόεδρος της ΝΔ.
 Όσον αφορά τους συμβασιούχους, δήλωσε ότι «οι συμβάσεις δεν είναι εισιτήριο για μονιμοποίηση».
 
"Ο Μπουτάρης, ως δήμαρχος, δεν έχει πετύχει..."

Διέψευσε κάθε ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ σε μια νέα υποψηφιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρόλο που κάποιες ώρες νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε υποστηρίξει ότι και η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει την στήριξη Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 
 
«Μου είναι αρκετά συμπαθής, βοήθησε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη εξωστρέφεια. Θεωρώ όμως ότι ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει στα καθημερινά προβλήματα. Δείτε την εικόνα της πόλης», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας ότι «το ζήτημα στις δημοτικές εκλογές, δεν έχει τόσο με την ιδεολογική προέλευση του υποψηφίου, όσο με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης του».
 
«Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει απελπισμένες προσπάθειες να παρουσιαστεί ως κεντροαριστερός. Είναι μια προσπάθεια καταδικασμένη σε αποτυχία. Διότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ την καρέκλα και δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη στήριξη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...