Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Η πρώτη τοποθέτηση του Δήμαρχου Θεσ/νικης Γ. Μπουτάρη, μετά την επίθεση που δέχτηκε, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Λίγο μετά τις 17:00 τη Δευτέρα 21/5 ξεκίνησε η πρώτη, μετά την επίθεση στον δήμαρχο, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.
Η συνεδρίαση άρχισε με προβολή βίντεο από την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.
«Είχε 22 εκατομμύρια twitter από όλον τον κόσμο, που αφορούσαν το περιστατικό και δέχτηκα μηνύματα συμπαράστασης από όλον τον κόσμο» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία του.
Ο κ.Μπουτάρης δήλωσε πως πρέπει να ενωθούν όλα τα κόμματα για το αυτονόητο, για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών. «Δεν φτάνει ο δημοκρατικός διάλογος αν δεν περιλαμβάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Πρέπει να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα.. Τα fake news  και όλα αυτά είναι αυτά που υποθάλπουν τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Σε πολλά θέματα είχαμε απέναντι τους γνωστούς κύκλους της συντήρησης, είχαμε παραπληροφόρηση και συκοφαντίες» υποστήριξε ενώ ανέφερε σχετικά παραδείγματα, όπως με την υπόθεση για την μετονομασία της Αγίου Δημητρίου σε «Κεμάλ Ατατούρκ». «Μέχρι και στον καφέ που πίνω με κατηγορούν ότι βάζω και Τζάκ Ντάνιελς» είπε..
«Ξέρω ότι κάνω τη δουλειά μου, ξέρω ότι κάνω αυτό για το οποίο εκλέχτηκα. Αυτοί που με επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την ημέρα μνήμης των ποντίων. Καμία σχέση. Τους ξέρω. Με επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν δήμαρχο. Είναι οργανωμένοι φασίστες. Όταν πήγα εκεί, από συγκεκριμένα σημεία ξεκίνησε αυτή η ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά για την επίθεση.
«Πιστεύω ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε ώστε να σπάσει αυτό το απόστημα. Είτε είναι ο φανερός, είτε ο κρυφός φασισμός. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη» είπε, προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο να θεωρεί την πόλη, φέουδο της.  Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Αν θέλετε… Αν δεν θέλετε οι επόμενες εκλογές είναι το 2019….» σημείωσε.
«Είμαι 75 χρονών και θα γίνω 100. Και όχι μόνο θα γίνω 100, θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τότε. Δεν με νοιάζουν ούτε οι ύβρεις, ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι επιθέσεις. Όπως σηκώθηκα προχθές που με έριξαν, έτσι έχω σηκωθεί πολλές φορές στη ζωή μου. Όσο είμαι δήμαρχος δεν θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να επιστρέψει στην εποχή του σκοταδισμού και των σκανδάλων. Δεν θα κάνουμε πίσω» κατέληξε, καταχειροκροτούμενος.
► Δείτε το βίντεο με την ομιλία του :

Παρόν στη συνεδρίαση και ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δήμαρχο όπως είπε, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκα εκεί, δυστυχώς δεν βρέθηκαν άλλοι να προστατέψουν τον δήμαρχο, από τα άνανδρα χτυπήματα», είπε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ευχαριστώντας όσους παραβρίσκονται σήμερα εκεί .

► Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της :


«Καταδικάζουμε την βία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει.. δεν υπάρχει καλή ή κακή βία» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Σ. Καλαφάτης, καταδικάζοντας όπως είπε την υποκρισία όλων αυτών που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες επιθέσεις, όπως του Κ. Χατζηδάκη, του Γ. Κουμουτσάκου και προπάντων τη στυγνή δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Marfin».

► Δείτε τη δήλωση του :thesstoday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...