Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΟΠ-ΟΤΑ για το ποια Ομοσπονδία προστατεύει...αποτελεσματικότερα (!) τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών Ομοσπονδιών εργαζομένων στους δήμους, της ΠΟΠ-ΟΤΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ δημιουργήθηκε με επίκεντρο τους σχολικούς φύλακες. Αφορμή, πρόσφατη παρέμβαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ υπέρ των εργαζομένων

Συγκεκριμένα, κατάφερε να καλυφθούν όλοι οι Σχολικοί Φύλακες ως προς την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, την απόδοση ενσήμων και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για τα πλασματικά χρόνια (για όσους τα έχουν καταβάλει).

Το γεγονός φαίνεται ότι ενόχλησε την ΠΟE-ΟΤΑ που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ΠΟΠ-ΟΤΑ «θέλει να το παίζει «Σωτήρας» ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων», ενώ επιτίθεται και στην κυβέρνηση που «επέλεξε να καλέσει για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. στις διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας και ο Υπουργός να εμφανίζεται να δηλώνει ότι «δέχθηκε τις προτάσεις της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Σε πρόσφατο δελτίο τύπου η ΠΟΕ-ΟΤΑ μας κατηγορεί απρόκλητα γιατί ως προσκεκλημένοι στην επιτροπή της Βουλής στην πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο << Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις ,Αντιμετώπιση της Αδήλωτης Εργασίας και άλλες διατάξεις>> με παρέμβασή μας σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων, καταφέραμε να ενσωματωθούν στο Σχέδιο Νόμου και να δοθεί λύση.

Προφανώς το σκεπτικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ που την οδήγησε στο Δελτίο Τύπου αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί συνδικαλιστικά ούτε και με την λογική και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης άλλης ειδικότητας.

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε γνωστό στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις εξ’ ορισμού υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες με όλα τα νόμιμα πρόσφορα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάθε φορά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακαλύπτουν κάποιους λίγους που εκπροσωπούμε όπως θεωρούν χωρίς να σκέφτονται ότι κάθε φορά αυτοί οι λίγοι κάνουν την δουλεία των πολλών και ας  πουν επιτέλους , πού ήταν στους Αγώνες των Σχολικών Φυλάκων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όταν τρώγαμε χημικά  για τις απολύσεις.

Και τέλος ας μας πουν και για τα δικά τους ανύπαρκτα ή ηλεκτρονικά Σωματεία που ονομάζονται και Πανελλαδικά.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!!

Εμείς αυτό κάνουμε και αφήνουμε  σε άλλους τα επικοινωνιακά show και τις δημόσιες σχέσεις».


Ας θυμηθούμε και 'μεις με την ευκαιρία αυτή, την περίφημη...24ωρη (!) απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για ξαφνική διαθεσιμότητα και απόλυση περίπου 5.500 υπαλλήλων των δήμων (Δημοτικοί-Αστυνομικοί + σχολικοί φύλακες)...Κάπου-κάπου πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, σωστά;

2 σχόλια :

Γιάννης είπε...

Ωραίες δημοσιεύσεις κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλλιεργούν κλίμα και προετοιμάζουν ίσως εξελίξεις (και μάλιστα προμοτάρουν άλλη Ομοσπονδία, πάντα αγκαζέ με συγκεκριμένο κόμμα, που η «ιστορία» της και η εν γένει δράση της είναι γνωστή σε όσους έχουν στοιχειωδώς ασχοληθεί). Ίδωμεν...

ΟΚ, ο Μπαλασόπουλος πρότεινε 24ωρη απεργία ήδη από τη συγκέντρωση, και μάλιστα προ της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής (όπου έλαβε τα βέλη όλων των άλλων παρατάξεων επειδή την ανακοίνωσε πριν τη λήψη απόφασης), θέλετε μήπως να μας υπενθυμίσετε αν παρέστησαν δημοτικοί αστυνομικοί στη μετέπειτα συνεδρίαση το ίδιο απόγευμα και τι ακριβώς πρότειναν (έστω χωρίς δικαίωμα ψήφου); Το Σ.Δ.Α.Α. ή ο εκπρόσωπος του Σ.Δ.Α.Θ. πρότεινε κάτι διαφορετικό και δεν εισακούστηκε; Ή αν στην επαφή που είχε το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. με τον πρόεδρο της Ε.Ε. τέθηκε κάτι διαφορετικό; Ακόμη και η πρόταση από μεμονωμένους συναδέλφους για απεργία διαρκείας για τον κλάδο που ετέθη δια βοής στη συγκέντρωση, ετέθη ποτέ στην Εκτελεστική Επιτροπή; Η αλήθεια είναι πως όχι (και όσο για το τελευταίο ορθώς δεν ετέθη, γιατί όπως πάντα στον κλάδο που δεν απέργησε ποτέ για κανέναν άλλο, δεν θα απεργούσε η πλειοψηφία ούτε για την ύπαρξή της).

Έτσι για την ιστορία: Στην κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μία εβδομάδα μόλις πριν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το Σάββατο 29 Ιουνίου, πόσοι δημοτικοί αστυνομικοί είμαστε ή ενδιαφέρθηκαν; Πέντε από τους 1.700+ στην Αττική, αν θυμάμαι καλά; Τι έλεγε τότε το κάλεσμα στη συγκέντρωση:
Η απόφαση του πρωθυπουργού με την ανοχή και των άλλων δύο κυβερνητικών συνεταίρων του για τον «ξαφνικό» θάνατο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.) είναι μόνο η αφετηρία. Προγραμματίζουν το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου αλλά και Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να απολυθούν και να οδηγηθούν στην ανεργία και οι πολίτες να στερηθούν βασικών Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Δεν αφορούσαν τον κλάδο οι λοιπές κινητοποιήσεις, είμαστε στο απυρόβλητο τότε και δεν μας ένοιαζε ποτέ για τους άλλους, εδώ μερίδα συναδέλφων είχε επικροτήσει μέχρι και το κλείσιμο της ΕΡΤ!!!

Όσο για την 24ωρη απεργία, ακολούθησαν άλλες κινητοποιήσεις, δεν πήγε έτσι στη Βουλή το νομοσχέδιο, χωρίς απεργίες, συγκεντρώσεις, δράσεις, συναντήσεις...

Για να επανέλθουμε στα μετά της ανακοίνωσης κατάργησης, είναι εύκολο να έρχεσαι 5 χρόνια μετά και να ζητάς ευθύνες για το τι έκαναν άλλοι για τον κλάδο, αποσιωπώντας ότι δεν είχες ζητήσει κάτι διαφορετικό (φταίει όμως ο άλλος που δεν το έκανε μόνος του), έχοντας εξασθενήσει η μνήμη αλλά και με λήθη και άγνοια για σειρά πραγμάτων (η μομφή δεν πάει στο dimastin).

Και για να το κλείσω: Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αν υποθέσουμε ότι οι αντιδράσεις ήταν αναιμικές, αλλά ευθύνες υπάρχουν και στον κλάδο τόσο για το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μέχρι τότε, όσο και στον καθένα μας ξεχωριστά (τις οποίες βολεύει να αντιπαρερχόμαστε). Αλλά το κυνήγι μαγισσών πέντε χρόνια μετά τι έρχεται να εξυπηρετήσει;

ACE είπε...

xaaxaxaxaxxaxaxaaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxaxaxaxaxaaxxaxaxaxaxaaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaaxaxxaaxaxaxaxaxaxxaxaaxxaaxaxaxaxax

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...