Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Κρήτη-Ηράκλειο: Ενισχύεται με προσωπικό από τα κ.κ. η Δημοτική Αστυνομία

Μια ειδική διάταξη του νέου νομοσχεδίου της αυτοδιοίκησης ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο, αναφορικά με την οποία εκτιμάται ότι, εάν εξελιχθούν όλα κατ΄ευχήν, το προσωπικό της μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί (!).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει, ο «Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που μετακινήθηκαν σε άλλους φορείς του Δημοσίου μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας να επιστρέψουν και να ενταχθούν ξανά στο δυναμικό της υπηρεσίας.

Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και υπεύθυνος για θέματα Προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς. Ο ίδιος μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει αρχίσει ήδη να έχει επαφές με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και διαπίστωσε ότι υπάρχει αρκετά καλό κλίμα για την επιστροφή τους στον Δήμο Ηρακλείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν συστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία, το 2004 αριθμούσε συνολικά 77 άτομα, τα οποία μάλιστα όλοι σχολίαζαν ότι είναι εξαιρετικά λίγα στη μετά «Καλλικράτη» εποχή, που έφερε μεγάλες ανατροπές, καθώς γιγάντωσε τα διοικητικά όρια των Δήμων.

Ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με τον «ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας και την κατάργησή της, και όταν στη συνέχεια ανασυγκροτήθηκε ήταν πια αποδεκατισμένη από προσωπικό, το οποίο είχε μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα σήμερα να τη στελεχώνουν μόλις 17 άτομα. Είναι φανερό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι λάθος να συνεχίζει να υπάρχει και σε σχέση με το ασφυκτικό πλαίσιο της εργασιακής οργάνωσης της και σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας που δεν καλύπτονται.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας  κ. Μαρίνος Πατακός, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αποτελεσματικότερη διαχείριση στα κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν τομείς ευθύνης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανατροφοδότηση της υπηρεσίας με νέο προσωπικό είναι απολύτως αναγκαία, διότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι όχι απλά δεν επαρκούν για να καλύψουν τον τεράστιο όγκο των ευθυνών που τους έχει ανατεθεί, αλλά εάν συνεχίσουν να πορεύονται μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, είναι πολύ φυσικό να εξαντληθούν.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική Αρχή έχει πολιτική ευθύνη να αντιμετωπίσει εγκαίρως το ζήτημα αυτό, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει όρθια μια υπηρεσία που παραμένει ενεργή χάρη στον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...