Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

To μοναδικό κόμμα που ψήφισε "όχι" στην τροπολογία για την επιστροφή των π.Δ.Α. από τα κ.κ στις Δημοτικές Αστυνομίες, κόπτεται για την -δήθεν- αποδυνάμωση των φυλακών και την ασφάλεια του πολίτη!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια των πολιτών, αφήνει τις φυλακές σοβαρά υποστελεχωμένες».

Πλήρης Δήλωση

«Μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και τη θέσπιση των νόμων Παρασκευόπουλου και Κοντονή, με τους οποίους αποφυλακίστηκαν χιλιάδες βαρυποινίτες, η κυβέρνηση επανέρχεται για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα στο ζήτημα της ασφάλειας. 

Με χθεσινή τροπολογία της, δίνει τη δυνατότητα στους δημοτικούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενέταξε διαολόστειλε στα σωφρονιστικά καταστήματα για την ενίσχυσή τους, να επιστρέψουν πίσω στους δήμους. Έτσι όμως, οι φυλακές μένουν σοβαρά υποστελεχωμένες. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δημόσια ασφάλεια και θεωρεί αχρείαστο και το έργο της φύλαξης των σωφρονιστικών καταστημάτων. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαθιδρύσουν και μοντέλο αυτοδιαχείρισης στις φυλακές. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οφείλουν άμεσα να σταματήσουν να παίζουν με την ασφάλεια των πολιτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


--> Φυσικά, ο κ. Καραγκούνης "ξέχασε" να αναφέρει ότι πολύ σύντομα τα καταστήματα κράτησης τη χώρας θα στελεχωθούν με πεντακόσιoυς πενήντα επτά (557) υπαλλήλους των Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης, αφού στις 27 Ιουνίου έληξε προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων, στην προκήρυξη 6Κ/2018. Πολλοί περισσότεροι από όσους π.Δ.Α αναμένεται να επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία δηλαδή. Ντροπή...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...