Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ρόδος: Ελεύθερη με περιοριστικό όρο δημόσια λειτουργός για το σκάνδαλο των προσλήψεων στην δημοτική αστυνομία

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, δημόσια λειτουργός, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος ΟΤΑ άνω των 120.000 ευρώ, αλλά και άνω των 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η δημόσια λειτουργός φέρεται συγκεκριμένα ότι με πρόθεση τέλεσε το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλείονες πλαστογραφίες μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατά συρροή και συγκεκριμένα ότι προκάλεσε σε 15 συγκατηγορούμενούς της δημοτικούς αστυνομικούς την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία τρίτου που υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ, των εκατό είκοσι χιλιάδων ευρώ αλλά και των εκατό πενήντα χιλιάδων ευρώ, το δε συνολικό όφελος το οποίο σκόπευε να προσπορίσουν οι ως άνω συγκατηγορούμενοί της στους εαυτούς τους με αντίστοιχη βλάβη τρίτου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 €.

Για την βλάβη που υπέστη το δημόσιο υπολογίζονται στο κατηγορητήριο όχι μόνο ο χρόνος που απασχολήθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί από την πρόσληψή τους αλλά και η βλάβη που θα απειλείτο εις βάρος του Δημοσίου από τις αποδοχές που θα είχαν μέχρι την συνταξιοδότηση τους.

Η ίδια αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται κατηγορηματικά και μάλιστα «φωτογράφησε» στην απολογία της συγκεκριμένο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από δύο καταγγελίες εις βάρος της.

Κατέστησε σαφές ότι η επιλογή των υποψηφίων γινόταν από πενταμελή επιτροπή στην οποία συμμετείχε, με το σύστημα της μοριοδότησης και ότι τα υπόλοιπα μέλη δεν ενεπλάκησαν με την πολιτική και δεν «στοχοποιήθηκαν».

Τόνισε ότι οι φάκελοι των υποψηφίων ως σώμα ευρίσκοντο στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο οποίο μπορούσε να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε.

Μετά τη συγκρότηση των προσωρινών πινάκων ανάμεσα στους υποψήφιους που είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακολούθησε η μέτρηση του ύψους τους και τέλος, η δοκιμασία των αγωνισμάτων στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι καθώς η ιδιότητα του Δημοτικού Αστυνομικού προϋποθέτει θεωρητικά τουλάχιστον καλή φυσική κατάσταση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσκομίζονταν σε πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα όπως όριζε η εγκύκλιος και με βάση αυτά ακολουθούσε η διαδικασία μοριοδότησης ενώ κανείς από τα μέλη της επιτροπής δεν είχε γνώσεις γραφολόγου για να υποπτευθούν ότι κάποια από τα δικαιολογητικά ήταν νοθευμένα ή παραχαραγμένα.

Επεσήμανε ότι κατά την απολογία τους ουδείς από τους κατηγορούμενους αν και ερωτήθηκε δεν ενέπλεξε το όνομά της ενώ τόνισε ότι η δίωξη εναντίον της κινήθηκε με βάση δύο κατάπτυστες ανώνυμες επιστολές ενός ανθρώπου που κρύβεται στο σκοτάδι φοβούμενος την αλήθεια.

Πρόσθεσε ότι σε πολλούς δεν άρεσε ότι για πρώτη φορά συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές το έτος 2006 εξελέγη πρώτη σύμβουλος του Δήμου Ροδίων και οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στη σπίλωση του ονόματός της έτσι ώστε τρίτοι να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από την απουσία της.

Πηγή: www.dimokratiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...