Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον νέο Υπ. Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση - Τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών μετάταξης των π.Δ.Α. από τα κ.κ. στην Δημοτική Αστυνομία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/9 η συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον νεο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαριτση.  Κατά την συνάντηση, τέθηκαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας, τα κύρια ζητήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ όπως η εφαρμογή της ΣΣΕ έτους 2018, η προκήρυξη 3κ, τα ΒΑΕ, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η πρόσληψη μονιμου προσωπικου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια, η ολοκλήρωση της επιστροφής των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν στα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, η μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017, η αναγνώριση και μισθολογικά της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, η ένταξη στην κινητικότητα των εργαζομένων ΙΔΑΧ, η διάταξη που αφορά την αναγνώριση των μεταπτυχιακών σπουδών σε εργαζόμενους άνω των 45 ετών , η τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Τοπ. Αυτδιοικηση. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας, "για όλα αυτά ενημερώθηκε ο Υπουργός αναλυτικά και εντός της άλλης εβδομάδας θα περιμένουμε σύντομα απαντήσεις".

Δείτε παρακάτω το σύνολο των αιτημάτων-ζητημάτων που τέθηκαν στον νέο Υπουργό από την Ομοσπονδία. To θέμα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, στο Νο 33 :

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για όλα τα θέματα.

Το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε μία σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε, σταδιακά, να αρθούν πολλές αδικίες του παρελθόντος, κυρίως σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Έγινε μία πλήρης καταγραφή των ανοιχτών θεμάτων και συμφωνήσαμε τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη τη Δευτέρα, να δούμε εκείνα που επείγουν και αφορούν στους συμβασιούχους και τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που πρέπει να επιταχυνθούν. Θα τα δούμε από κοινού και θα έχουμε και τις ανάλογες επαφές που πρέπει με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Οι ανάγκες στους Δήμους όλης της χώρας είναι πολύ μεγάλες - αυτό είναι κατανοητό από όλους - και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έχει πάρει την πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια και τη σταδιακή κάλυψη των κενών, σε αντίθεση με αυτά που ακούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή την επαναφορά του 1/5, ως προς τις προσλήψεις/αποχωρήσεις. Νομίζω ότι είναι προς όφελος των ίδιων των δήμων αλλά και των εργαζόμενων.

Θα εργαστούμε μαζί τους το επόμενο διάστημα για να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr, epoli.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...