Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοτικοί Αστυνομικοί κατά Καταστημάτων Κράτησης: «Κωλυσιεργούν εσκεμμένα τις μετατάξεις»

Εσκεμμένη κωλυσιεργία καταγγέλλουν πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης και έχουν αιτηθεί την επιστροφή τους πίσω στις υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων έπειτα από 3,5 χρόνια επανίδρυσης της υπηρεσίας τους, κάνοντας χρήση του άρθρου 278 του Ν.4555/2018. 

Μόνη προϋπόθεση είναι ο κλάδος του φορέα προέλευσης που υπηρετούν να είναι καλυμμένος κατά 50% των οργανικών θέσεων. 

Όπως καταγγέλλουν, ενώ οι Δήμοι έχουν αποστείλει τα σχετικά αιτήματα κάλυψης των θέσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθ. Δικαιωμάτων εδώ και πάνω από 1 μήνα οι περισσότεροι, ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση. 

Σε προσωπικές τους παρεμβάσεις προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση αυτή , υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου τους απαντάνε ότι έχουν εντολή να μην στείλουν τις απαντήσεις αν δεν γίνει αντικατάσταση (!) των υπαλλήλων πρώτα από την προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα. 

Ο νόμος που αφορά την εθελοντική επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών δεν αναφέρει πουθενά τον όρο αντικατάσταση. 

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η προκήρυξη 6Κ/2018 για 633 υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης ενώ είχε έγκριση από το 2016 για τον προϋπολογισμό του 2018 και θα μπορούσε να είχε ήδη ολοκληρωθεί, το ΥΔΔΑΔ αργούσε να δώσει εντολή στο ΑΣΕΠ να την εκδώσει. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα κάνουν χρήση κάθε δικονομικού μέσου αν δεν λάβουν απαντήσεις εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας.

Σε επικοινωνία μας με συνδικαλιστικούς κύκλους των Φυλακών Κορυδαλλού μας επιβεβαίωσαν ότι η προκήρυξη 6Κ/2018 είχε έγκριση ήδη από την 20 Ιουλίου του 2016 με αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./109/5394 και ενώ είχαν την δυνατότητα να την τρέξουν από τις αρχές του 2018 το Υπουργείο καθυστερούσε ανεξήγητα να δώσει εντολή να εκδοθεί. Όσο αφορά για τα περί αντικατάστασης των υπαλλήλων πρώτα και τα περί ασφαλείας των φυλακών η απάντηση ήταν σαφής: 

«Πως μιλάνε δήθεν για πιθανά κενά στην ασφάλεια διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες, όταν τα τελευταία χρόνια τριψήφιος αριθμός υπαλλήλων των φυλακών της χώρας των κλάδων Φύλαξης και Εξωτερικής Φρούρησης υπηρετεί με αποσπάσεις, ημερήσιες διαταγές και λοιπές υπηρεσιακές πατέντες σε αλλότρια καθήκοντα από αυτά του κλάδου τους χωρίς να υπολογίσουμε τις μετατάξεις που έγιναν σε άλλους κλάδους χωρίς εκεί να υπάρχουν «δήθεν ανάγκες ασφαλείας . Αυτά τα καταγγέλλουμε χρόνια τώρα. Ζητούμε να επιστρέψουν τώρα όλοι οι αποσπασμένοι πίσω στις οργανικές τους θέσεις και να καταργηθούν οι ημερήσιες διαταγές ανάθεσης άλλων καθηκόντων. Υπάρχει κόσμος να δουλέψει και είναι κρυμμένος. Ας αμφισβητήσει οποιοσδήποτε με στοιχεία αυτά που καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια».

Πηγή: aftodioikisi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...