Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή του "Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης" σε ΚΕΔΕ - ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ντροπολογία τις συγκυβέρνησης που παραπέμπει στις καλένδες την επιστροφή των π.Δ.Α. από τα κ.κ στην Δημοτική Αστυνομία...

Ε.Σ.Ε.Δ.Θ.
ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βασιλέως. Γεωργίου Α΄ 1 Τ.Κ. 54636 , Τηλέφωνο: 2313317165 & 7432

Θεσσαλονίκη 24-10-2018
Α.Π. 015/2018


Άλλο ένα επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας που έχει στηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια σχετικά με την αποκατάσταση αδικιών και την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκε στις 18-10-2018 με τροπολογία που κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Η τροπολογία αυτή προσδιορίζει την 29η Μαρτίου 2019, ως ημερομηνία έναρξης εξέτασης των αιτήσεων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σήμερα στα καταστήματα κράτησης, για επιστροφή τους στη Δημοτική Αστυνομία.

Αδυνατεί να κατανοήσει ανθρώπινους νους, πώς είναι δυνατόν μια ήδη υφιστάμενη τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να τροποποιείται μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από μια νέα τροπολογία(!) ενός άλλου Υπουργείου και συγκεκριμένα του Υπ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρότι η συγκεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατείνεται πως δεν έχει καμία εξάρτηση, είναι προφανές πως επηρεάζεται και καθοδηγείται από το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης.
  • Αναρωτιόμαστε πόσοι πραγματικά υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης είναι αποσπασμένοι σε αλλότριες Υπηρεσίες και καθήκοντα;
  • Αναρωτιόμαστε πόσοι από αυτούς αποσπάστηκαν μετά την έλευση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στα καταστήματα κράτησης;
Ο συσχετισμός της αποδοχής των αιτήσεων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών για επιστροφή τους στη Δημοτική Αστυνομία, με την προκήρυξη 6Κ/2018 για πρόσληψη υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης δεν είναι αποδεκτός σε καμία περίπτωση.

Απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα όλοι στις οργανικές τους θέσεις και να «απελευθερωθούν» άμεσα οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο 2015 με φανφάρες και πανηγύρια αποτέλεσε απλά μια φωτοβολίδα. Σε καμία περίπτωση και σε καμία στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει ότι πιστεύει την ενέργεια της αυτή αλλά και δεν έχει κάνει την παραμικρή μέχρι στιγμής κίνηση στήριξης της επαναλειτουργήσασας Υπηρεσίας. Και μάλιστα μιλάμε για μια Υπηρεσία, η οποία κατά κοινή ομολογία έχει δώσει τεράστια ανάσα στους Δήμους στους οποίους λειτουργεί τόσο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και την απελευθέρωση του κοινόχρηστου χώρου, όσο και στα οικονομικά των Δήμων.

Οι λιγοστοί Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν την τόλμη και τη βούληση να επανασυστήσουν τη Δημοτική Αστυνομία και υπηρετούν σήμερα στους Δήμους, χρειάζονται και απαιτούν την άμεση στήριξη πρωταρχικά σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους με μεγαλύτερη ευκολία και αποδοτικότητα. Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης έπρεπε να είχαν ήδη επιστρέψει στη Δημοτική Αστυνομία όπως και οι συνάδελφοι τους από την ΕΛ.ΑΣ. Η ισονομία δεν μπορεί να είναι ανά περίπτωση και όπως βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ζητάμε από τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ άμεσα και πριν την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για ψήφιση, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποσυρθεί η τροπολογία της ντροπής με σκοπό:

- Να τερματιστεί άμεσα η «ομηρία» των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης

- Να ενισχυθεί άμεσα η κατά τόπους Δημοτική Αστυνομία με έμψυχο δυναμικό

- Να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία σε όσους δήμους δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί

Καλούμε τις Διοικήσεις όλων των Δήμων της χώρας, με τη συμπλήρωση του πενηνταημέρου από την αποστολή των αιτημάτων προς το Υπ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν δεν έχουν λάβει απάντηση, να προχωρήσουν άμεσα μέσω των Διευθύνσεων Προσωπικού στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία για όλους τους αιτούντες όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η μετακίνηση της ημερομηνίας εξέτασης των αιτήσεων προεκλογικά με σκοπό την ψηφοθηρία θα τους ευνοήσει, πλανώνται πλάνην οικτρά! Τόσο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, νυν και πρώην, όσο και το σύνολο των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ όσα έχουν συμβεί και όσα έχουν υποστεί τα τελευταία 8 χρόνια και θα ανταποδώσουν για άλλη μια φορά ανάλογα!

Πηγή : dimastin.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...