Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας

Από την Συντονιστική Επιτροπή (πρώην) 
Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

Ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση της καταβολής του 25% των συντάξιμων και των παρακρατηθέντων αποδοχών της διαθεσιμότητας 2013-2015

Η διεκδίκηση του πάγιου -και υιοθετημένου (από το 2015) από την ΟΛΜΕ- αυτού αιτήματός μας, ψηφίστηκε εκ νέου και από την πρόσφατη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (δείτε το ψήφισμα..εδώ), επικαιροποιώντας το στην "ατζέντα" διεκδικήσεων της ομοσπονδίας μας.

Για την άμεση διεκδίκηση του πάγιου αυτού αιτήματος μας, έγινε παρέμβαση στη συνεδρίαση ΔΣ της ΟΛΜΕ (της Τρίτης 30/10) με την παρουσία 3 συναδέλφων (πρώην διαθέσιμων).

Εκ μέρους του ΔΣ της ΟΛΜΕ ειπώθηκε ότι θα τεθεί το αίτημα, της νομοθέτησης σχετικά με την καταβολή του 25% των παρακρατηθέντων αποδοχών της διαθεσιμότητας καθώς και ο υπολογισμός τους στα συντάξιμα, στη συνάντηση που θα έχουν αύριο το πρωί 31/10 στις 11πμ στο ΥΠΠΕΘ με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας.

Ενημερώσαμε το ΔΣ ότι με νόμο του Υπ. Υγείας [Ν. 4558/2018 (ΦΕΚ A 140-01.08.2018) Άρθρο 7, παρ. 2] που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή, αποφασίστηκε να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε 39 υπαλλήλους του νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ, μετά τη διαθεσιμότητα τους το 2013-14 και την επαναπρόσληψή τους.

Τίθεται επιπλέον, λοιπόν, θέμα ισονομίας.


Για του...άρθρου το αληθές, δείτε το άρθρο παρακάτω :Καλούμε το ΣΔΑΑ,  για λόγους ισονομίας και αποκατάστασης (εν μέρει) της αδικίας του 2013, να εντάξει στα πάγια αιτήματά του και να διεκδικήσει, σθεναρά πλέον, την επιστροφή αναδρομικά, του παρακρατηθέντος 25% του μισθού των Δημοτικών Αστυνομικών την περίοδο της διαθεσιμότητας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...