Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Βόλου : Χίλιες παραβάσεις σε ένα μήνα βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία !

Κι όμως η καθημερινότητα στους δρόμους είναι μαρτύριο   

Χίλιες και πλέον παραβάσεις βεβαίωσε σε βάρος οδηγών για παράνομη ή ελεγχόμενη στάθμευση η Δημοτική Αστυνομία στον Βόλο μέσα στον Οκτώβριο. Παρά τη… βροχή κλήσεων στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων η καθημερινότητα στους δρόμους της πόλης εξακολουθεί να είναι μαρτύριο για όσους κινούνται με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της δραστηριότητας της Δημοτικής Αστυνομίας για τον Οκτώβριο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Ζέρβας, τον περασμένο μήνα καταγράφτηκε… ρεκόρ βεβαίωσης κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία. Στα 1.057 ανήλθαν τα «ραβασάκια» που βρήκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους οδηγοί. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό βεβαιωμένων κλήσεων σε διάστημα ενός μήνα. 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κλήσεις του Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 811, του περασμένου Ιουνίου σε 331 και του περασμένου Μαΐου σε 641. Από το σύνολο των 1.057 παραβάσεων που βεβαιώθηκαν οι 748 αφορούσαν στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και οι 309 σε παράνομη στάθμευση σε δρόμους όπου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, σε λεωφορειόδρομους, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. 

Παρά όμως την αυξημένη παρουσία δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους, η καθημερινότητα στους κεντρικούς οδικούς άξονες και κυρίως τις ώρες αιχμής είναι μαρτυρική. Παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην αριστερή πλευρά των οδών Ιάσονος, Δημητριάδος και Ιωλκού, ακόμη και πάνω στις λεωφορειολωρίδες της Ιάσονος και της Δημητριάδος, είναι η αιτία του μποτιλιαρίσματος που παρατηρείται. Ακόμη και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα παρατηρούνται στη Δημητριάδος μετά την Κοραή όπου «ανοίγει» ο δρόμος. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του Βόλου, λειτουργούν εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης με μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Το πρόβλημα επιτείνει και η φορτοεκφόρτωση εκτός επιτρεπόμενου ωραρίου.  

Στη διάρκεια του Οκτωβρίου η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε επίσης σε 111 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, σε 58 αυτοψίες για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, δέχθηκε 28 καταγγελίες, εξυπηρέτησε 55 δημότες και έδωσε 174 αντίγραφα κλήσεων.

www.taxydromos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...