Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αλεξανδρούπολη: Βροχή αιτήσεων για μετάταξη από υπαλλήλους του δήμου - Από τους έξι Δ.Α. θέλουν να φύγουν προς άλλες υπηρεσίες...και οι έξι!

Βροχή αιτήσεων υπήρξε τον τελευταίο καιρό από υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης, για μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες ή κρατικούς φορείς, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο της β’ κύκλου της κινητικότητας του έτους 2018 στο Δημόσιο.


Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων μετάταξης ή απόσπασης στο Δημόσιο που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ολοκληρώθηκε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, περισσότεροι από 15 υπάλληλοι διαφόρων τομέων του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχουν πάρει μέρος στην συγκεκριμένη διαδικασία και υπέβαλλαν αίτηση για να αποχωρήσουν από αυτόν. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι οι λόγοι που επικαλείται ο καθένας για την ενέργεια του αυτή, απλά να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης εργάζονται σε αγαστή συνεργασία με το δήμο τα τελευταία χρόνια.

Το έκανε επιχειρώντας να απαντήσει στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη, που κατήγγειλε απειλές και τιμωρίες εργαζομένων με στερήσεις μισθού, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στον δήμαρχο. Γι’ αυτό και εν απουσία του κ.Τσούνη, γιατί μπροστά του παραδέχθηκε ότι συμφωνεί με τα περισσότερα που έλεγε αλλά και πως δεν είναι περήφανος για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, έκανε μονόλογο στο Δ.Σ και είπε: “Είχαμε ξεχάσει αυτόν τον τσαμπουκά, τον συνδικαλισταράδων από την Αθήνα. Είχαμε ξεχάσει την απειλητική τους συμπεριφορά. και όλα όσα εδώ, αγενώς,δεχθήκαμε ώς πυρά από τους συνδικαλιστές της Αθήνας”.

Τέσσερις ζήτησαν μετάταξη απ’ την Δημοτική Αστυνομία

Δεν γνωρίζουμε από ποιά τμήματα προέρχονται οι περισσότεροι από 15 υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης που ζήτησαν μετάταξη και αν η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει πρόβλημα ομαλής λειτουργίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως, ότι στην Δημοτική Αστυνομία έχου υποβάλλει αίτηση οι 4 από τους 6 που εργάζονται εκεί και έχουν ως υπεύθυνο τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Χατζηαναγνώστου. Οι άλλοι 2 που παραμένουν μάλιστα, ήθελαν και αυτοί να πάρουν μετάταξη και να φύγουν από την συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, οπότε αναγκαστικά συνεχίζουν στην Δημοτική Αστυνομία. Τόσο καλή συνεργασία θα έχουν προφανώς με τον επικεφαλής τους και ζήτησαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους να φύγουν.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως μόνο καλό δεν είναι το κλίμα στους κόλπους των υπαλλήλων του δήμου Αλεξανδρούπολης, όσο και αν επιχειρεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να παρουσιάσει διαφορετική την κατάσταση. Οι αιτήσεις για μετάταξη αρκετών υπαλλήλων επιβεβαιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν.

10 σχόλια :

Karaman είπε...

Βουαλά! Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε έναν νεκραναστημένο θεσμό με μεγάλο κίνδυνο επανακατάργησης και ξανά μανά προβλημάτων. Άσε που και σαν αντικείμενο δεν πιστεύω να τρελαίνεται κανείς και έτσι θα βγω αληθινός που αν η επιστροφή γινόταν με πραγματικά εθελοντικό τρόπο τότε ούτε οι μισοί δεν θα είμασταν τώρα στην Δ.Α!

vourlismenos είπε...

Ποιος σου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κ γύρισες ρε φίλε;ότι θέλετε λέτε για να δικαιολογήσετε τι;Έχετε κουράσει.Όποιος δεν θέλει στο Καλό.Η κινητικότητα συνεχίζεται.bye bye

ace είπε...

Ο χαρος ερχεται.....

Karaman είπε...

Έχω εξηγήσει πολλάκις σε παλιότερες αναρτήσεις για ποιον λόγο δεν έγινε με εθελοντικό τρόπο η επιστροφή, εάν τώρα κάποιοι έχετε εγκεφαλικό πρόβλημα και δεν λέτε να το εμπεδώσετε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Με απλά ελληνικά: αν μου έλεγαν κάτσε στην ΕΛ.ΑΣ ή διάθεση ΥΠ.ΕΣ στον τόπο σου τώρα δεν θα μιλούσαμε. Άντε γεια λοιπόν γιατί άλλοι κουράσατε.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας είμαι ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αλεξανδρούπολης το συγκεκριμένο άρθρο γράφει ανακρίβειες σε ότι αφορα την σχέση μου με τους 6 Δημοτικούς Αστυνομικούς που εργάζονται σε αυτή την υπηρεσία, ρωτήστε τους ίδιους έτσι κι αλλιώς επειδη είμαι αστυνομικός στην ενέργεια για λίγο ακομα και για 30 χρόνια υπήρξα συνδικαλιστής στον επαγγελματικό μου χώρο τους βλέπω ως συναδελφους και συνεργατες, ήμουν ενας από αυτούς που τους έκανα πρακτική πριν 10 χρόνια και φυσικά υποστηριζω τα δικαιώματα τους ως εργαζόμενους, μην υιοθετείται λοιπόν άκριτα τα όσα γράφονται πλησιάζουμε στις εκλογές και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα θα πληθαίνουν επαναλαμβανω ρωτήστε τους ιδιους.

vourlismenos είπε...

Φίλε καραμανλη διακρίνω έναν εκνευρισμό κ μια απογοήτευση που ίσως πηγάζει από μια αβεβαιότητα για την ύπαρξη ,την προέλευση κ τον σκοπό τον οποίο κυνηγούν κάποιοι σε αυτή τη ζωή.Προσεξε η ζωή είναι πολύ μικρή για να καις φαιά ουσία σε πραγματα που δεν μπορείς να κατανοήσεις και να αποδεχτείς.Κανε αυτοκριτική κ μια συζήτηση με τον εαυτό σου και βρείτε τα επιτέλους.Τοτε μόνο θα βρεις την γαλήνη.Στο εύχομαι.Εγω και οι συνηδειτοποιημενοι-ευχαριστημενοι από τις επιλογές μας συνάδελφοι μου στον ΔΑ έχουμε πιάσει το νόημα.ΟΛΑ ΚΑΛΑ.Η Δημοτική Αστυνομία είναι το δεύτερο μας σπίτι.Αν δεν το νιώθεις........Νυσταξα κ πάω για ύπνο.Ειναι Παρασκευή μεσάνυχτα.Τη Δευτέρα δουλεύω

gus είπε...

ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΌΣ Ο karaman! ΣΥΜΦΩΝΏ ΕΚΑΤΌ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΌ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΛΛΟ ΆΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ!

Dimastin είπε...

Όπως και να χει κύριε Χατζηαναγνώστου, όταν από μια υπηρεσία θέλουν να φύγουν 6 στα 6 άτομα, κάτι δεν θα κάνετε καλά και 'σεις. Πιθανόν να μην τους "προστατεύετε" όσο χρειάζεται...

george z1000 είπε...

Καλημέρα σε όλους, φίλε karaman συμφωνώ σε όλα όσα έχεις γράψει και τώρα και στο προηγούμενο άρθρο.Συναδελφε vourlismene,αυτοί που πραγματικά έχουμε συνειδητοποιήσει το τι γίνεται, είναι λογικο να έχουμε τις ανησυχίες μας.Ειμαι πάντως πολυ περιεργος για το πόσοι ευχαριστημένοι συνάδελφοι υπάρχουν στην δα,θα εκπλαγείς πάντως αν μάθεις πόσοι έχουν κάνει την χρήση της 10ετιας και πόσοι της κινητικότητας.Τόσο καιρό μιλάμε για αναβάθμιση και λέτε οχι, πρώτα να έρθουν τα κκ. Οκ, αυτό έκλεισε, θα έρθουν 250 άτομα από τα 600&.Η υπηρεσία πρέπει να θωρακιστει και να αναβαθμιστεί όπως εξω, με ότι αυτό συνεπάγεται, καταλαβαίνεις τι εννοώ.Γιατι καλώς η κακώς,ΕΚΕΙΝΟΣ δεν μας έχει ξεχάσει και να ξέρεις ενα πράγμα, όσο κι αν σου φανεί απαράδεκτο, υπάρχουν συναδελφοι που του στέλνουν μυνηματα για το φιάσκο της επανασυστασης. Οπότε μπορείς να συνεχίζεις να μην έχεις καμία ανησυχία και άσε τους άλλους να εχους τις δικες τους. Ελπίζω πάντως να γίνει αυτό το γκαλοπ που λεμε, αλλά μια ψηφος από όλους και όχι πολλές απο διαφορετικές ip.

Unknown είπε...

Αγαπητό dimastin, Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Δήμος που αποφάσισε το 2015 την μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και το προσωπικό τώρα βρίσκεται σε διοικητικές θέσεις, αν αποφασίσει την επανασύσταση τώρα παίρνει αυτομάτως στην υπηρεσία της Δ.Α όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους που ήταν Δ.Α. πριν την κατάργηση ή επιστρέφουν μόνο όσοι θέλουν; Ρωτάω μόνο για το προσωπικό που παραμένει στον Δήμο του ως διοικητικό λόγω μη επανασύστασης. Τι γίνεται λοιπόν σε περίπτωση επανασύστασης τώρα; Επιστρέφουν όλοι ή όσοι επιθυμούν; Αν κάποιος γνωρίζει αλλά και από που προκύπτει θα παρακαλούσα να το αναφέρει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...