Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Έρχονται (!!!) ηλεκτροκίνητα οχήματα και drones για τη Δημοτική Αστυνομία

...έρχονται που λέει ο λόγος...προς το παρόν, η Δ.Α. Θεσ/νίκης ας αρκεστεί με περιπολικά και δίκυκλα 15ετίας με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ πάνω τους και...βλέπουμε για τα ηλεκτροκίνητα και τα...drones!

Ειδική εκδήλωση για τα έργα του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη,

παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και οχτώ Δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα έργα που έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα και υλοποιούνται από το πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο έργο αστικής αναγέννησης που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Τις παρεμβάσεις ανά Δήμο παρουσίασαν οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, Ευόσμου – Κορδελιού Πέτρος Σούλας, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε να εξειδικεύσουμε και τις δράσεις για την υγεία και την κοινωνική μέριμνα, αλλά και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο έργο αστικής αναγέννησης στον τόπο μας. Δεν αλλάζουμε την εικόνα, αλλάζουμε τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στις γειτονιές, στις πλατείες, στους δρόμους των Δήμων».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τζιτζικώστας στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας. «Ξεκίνησαν οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν χρήση ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι οχτώ Δήμοι, έχουμε διασφαλίσει πόρους ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και την τοποθέτηση σημείων φόρτισης για τα δημόσια υπηρεσιακά οχήματα. Η πρόσκληση αναμένεται να προκηρυχτεί μέχρι το τέλος του 2018», τόνισε ο Περιφερειάρχης.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις που γίνονται στον κεντρικό δήμο, μέσω του προγράμματος, όπως οι αναπλάσεις πλατειών, πάρκων και ελεύθερων χώρων, το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης, τα πάρκα γειτονιάς, τα πράσινα δώματα, οι βιοκλιματικές παρεμβάσεις, αλλά και ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους. «Επιπλέον θα προχωρήσουμε και στην προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μόλις προκηρυχθεί η σχετική πρόσκληση, αφού στοχεύουμε στην αλλαγή όλων των οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας με ηλεκτροκίνητα, αλλά και σε σειρά άλλων έργων, μεταξύ των οποίων ακόμη και η προμήθεια drone…», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...