Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη : 18 νέα οχήματα αναμένεται να ενταχθούν στον απαρχαιωμένο "στόλο" της Δημοτικής Αστυνομίας

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά… πενήντα ηλεκτροκίνητα οχήματα αναμένεται να προμηθευτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τα οποία θα βγουν στους δρόμους της πόλης τους επόμενους μήνες.

Όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος αναμένεται να καταθέσει πρόταση για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα πενήντα οχήματα 32 για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και τα άλλα 18 για την Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να κοστίσουν 600.000 ευρώ, ενώ ο δήμος μέσω του παραπάνω προγράμματος αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με το συνολικό ποσό των 550.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργο Δημαρέλο έγινε προσεκτική καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών και αυτό «θα έχει ως αποτέλεσμα να εγκριθεί η πρότασή μας στο πρόγραμμα». «Ο δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει ποσό, ίσο με το ποσό που θα πάρει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα οφέλη από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που αποτελούσε δέσμευση της διοίκησης θα είναι ορατά. Σκοπός μας είναι τα επόμενα χρόνια η ηλεκτροκίνηση να κερδίσει κι άλλο έδαφος στους δρόμους της πόλης» αναφέρει ο κ. Δημαρέλος.

Εκτός από το δήμο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις εγκρίθηκαν και για άλλους δήμους. Πιο συγκεκριμένα ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης χρηματοδοτείται με 325.000 ευρώ, ο δήμος Δέλτα με 150.000 ευρώ, ο δήμος Καλαμαριάς με 325.000 ευρώ, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου με 325.000 ευρώ, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών επίσης με 325.000 ευρώ, ο δήμος Παύλου Μελά επίσης με 325.000 ευρώ, ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με 200.000 ευρώ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 550.000 ευρώ.

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 3.075.000 ευρώ. «Η ηλεκτροκίνηση θεωρείται το μέλλον στην κίνηση των οχημάτων και ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα κέντρα των πόλεων» αναφέρει η σχετική εισήγηση.

Σημειώνεται πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν παράγουν κανενός είδους ρύπους εξάτμισης, είναι πιο αθόρυβα από τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης, έχουν χαμηλότερο κόστος σε βάθος χρόνου και έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Άλλωστε, ο Γιάννης Μπουτάρης μέσω twitter είχε δηλώσει πως ο δήμος προτίθεται να ανανεώσει το στόλο του με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...