Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Ερώτηση στη βουλή από ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ για την επιστροφή του 25% του μισθού που παρακρατήθηκε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς κατά το διάστημα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Κ. Μητσοτάκη (2013-2014)

Ερώτηση για να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δημοτικούς αστυνομικούς από τις περικοπές της διαθεσιμότητάς τους και της απόλυσής τους, για το διάστημα 2013-2014 κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Θανάσης Παφίλης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Το Σεπτέμβριο του 2013 καταργήθηκαν στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α΄), εντάσσοντας τους υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πρόσφατα με το Νόμο 4558/1-8-2018 άρθρο 7 παράγραφος 2, νομοθετήθηκε η επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν στα πλαίσια της διαθεσιμότη­τας στους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ".

Με βάση αυτό το νόμο και στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και ισονομίας θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το σύνολο των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να καταβληθεί αναδρομικά το παρακρατηθέν ποσό 25% του μισθού τους.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος προκειμένου να αποφευχθεί η παραπέρα ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των συγκεκριμένων εργαζόμενων, με το να τους αναγκάσει να προσφύγουν στα δικαστήρια με βάση τη διατύπωση της σχετικής διάταξης και να γίνονται οι νόμιμες απαιτήσεις τους αντικείμενο κερδοσκοπίας και δικαστικής διαμάχης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ 

ο κ. Υπουργός πότε θα προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας».

► Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο :


Πηγή : www.902.gr

Δείτε ΕΔΩ, σε παλαιότερη ανάρτησή μας, προηγούμενη Ερώτηση ομάδας βουλευτών του ΚΚΕ στη βουλή που αφορούσε τους σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δείτε ΕΔΩ, σχετική Ερώτηση στη βουλή από ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ για τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί επίσης σε διαθεσιμότητα

Δείτε ΕΔΩ Αναφορά στη βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ με την οποία θέτει το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην προσκρούει η καταβολή τους στην οικονομική δυνατότητα των δήμων

Dimastin.gr

3 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Τελικα μονο ο μαλαΚουλης θα μπορουσε να τα κανει τοσο σκατα. 5.5 χρονια μετα κ ακομα μαζευονται τα κομματια.

ace είπε...

Δεν θα τα παρουμε διοτι δεν ειμαστε συμβασιουχοι.....ο νοων νοειτο

Unknown είπε...

Λυπαμαι που σας το λεω... Στο δημο που επανηλθα ειχαμε κινηθει δικαστικα για αυτο το 25% και καπου στη πορεια της διαδικασιας νομοθετηθηκε πως οι υπαλληλοι που ενταχτηκαν στη κινητικοτητα μεσω διαθεσιμοτητας δεν το δικαιουται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...