Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Εμμονή Μητσοτάκη με την "αξιολόγηση" στο δημόσιο : «Σήμερα, όλοι πιο ώριμοι για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων»

«Το 12ο Συνέδριό μας είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τις εκλογές», τόνισε, αρχικά, κατά την ομιλία του, στο κλείσιμο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζοντάς το - στο κλείσιμο αυτής - «μοναδικό», κάλεσε τους Έλληνες να τον εμπιστευτούν. «Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν, να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας στα πανιά μας. Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για τους πιο άξιους των Ελλήνων. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας φτάσει παντού. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, για τη μεγάλη νίκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά».

Δημόσιο

Για ακόμη μία φορά - όπως και χθες - ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τους Δημοσίους Υπαλλήλους: 
  • Το κράτος μεγάλωσε αλλά δυστυχώς για τον πολίτη δεν έγινε καλύτερο. Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων, η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία, όλα αυτά αποτελούν τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ (σσ. ενώ επί ΝΔ το δημόσιο ήταν παγκόσμιο πρότυπο λειτουργίας...).
  • Θέλουμε και ένα Δημόσιο που θα είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Με αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και με λογοδοσία, αξιοκρατία και αξιολόγηση. Είναι πρόοδος, ξέρετε, αυτή για την ελληνική κοινωνία. Όταν πριν από 5 χρόνια μιλούσα για αξιολόγηση, κανείς δε με χειροκροτούσε. Τώρα, όμως, έχουμε προοδεύσει, έχουμε ωριμάσει και γνωρίζουμε ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά. Και μόνο μέσα από την αξιολόγηση μπορούμε, όχι απλά να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους, αλλά κυρίως να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους. Τους πολλούς, καλούς δημόσιους υπαλλήλους, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Κρατούν όρθια σήμερα τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας, την κρατική μηχανή. Σε ένα περιβάλλον, το οποίο ποτέ δεν αναγνωρίζει τον κόπο τους και την προσπάθειά τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...