Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ για την κατάσταση στις φυλακές της χώρας - Παραπληροφόρηση σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση των π.Δ.Α.

Δείτε στο video παρακάτω το δραματοποιημένο ρεπορτάζ τη τηλεόρασης του ΣΚΑΙ για την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης της χώρας. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά, η επικείμενη αποχώρηση (μετάταξη) των π.Δ.Α. από της φυλακές στην Δημοτική Αστυνομία, έγινε αντικείμενο προπαγάνδας. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται "λανθασμένα" από τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου ότι θα αποχωρήσουν σχεδόν όλοι οι αποσπασμένοι (!) π.Δ.Α. (σσ. ότι να ΄ναι. Άλλοι είναι αποσπασμένοι ΑΠΟ τις φυλακές κ. Μάνδρου, ψάξτε να τους βρείτε να τους φέρετε πίσω. Οι π.Δ.Α. είναι τοποθετημένοι κανονικά στις φυλακές με βίαιη μετάταξη ελέω κινητικότητας-παρωδίας Μητσοτάκη) από τα κ.κ. (500 υπάλληλοι!) ενώ δεν πρόκειται να αποχωρήσουν πάνω από 200-250 π.Δ.Α. Επίσης, η δημοσιογράφος αναφέρει επί λέξει ότι "το υπουργείο εξήγγειλε ΤΩΡΑ (!), έστω και κατόπιν εορτής προσλήψεις ο κ. Καλογήρου κτλ...". 

Παραπληροφόρηση 2η. Ο κ. Καλογήρου δεν εξήγγειλε τις προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται η κ. Μάνδρου. Ο κ. Καλογήρου εξήγγειλε 258 νέες θέσεις ΜΟΝΟ για το νέο κ.κ. της Δράμας, μεταξύ των οποίων 103 στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης και 98 θέσεις στον κλάδο Εξωτερικής Φρούρησης. Προκήρυξη που ακόμη δεν είδαμε βέβαια...Οι προσλήψεις στα κ.κ. όλης της χώρας εξαγγέλθηκαν επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή. Η προκήρυξη 6Κ/2018, η οποία αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τεύχος ΑΣΕΠ αριθμ. 17/22-5-2018  και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων άρχισε στις 12 Ιουνίου 2018 και έληξε στις 27 Ιουνίου 2018. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία έχει βαλτώσει στο στάδιο της επεξεργασίας στο ΑΣΕΠ. Ο κ. Καλογήρου,  ανέλαβε το Υπ. Δικαιοσύνης στις 29 Αυγούστου 2018, κατά την δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και άρα δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις αυτές. 

Να θέσουμε και ένα ρητορικό ερώτημα; Η χώρα δεν είχε φυλακές ΠΡΙΝ την υποχρεωτική μετάταξη των π.Δ.Α. σε αυτές; Διότι διαβάζουμε συνεχώς το πόσο υπεραναγκαίοι είναι και το ότι θα καταρρεύσει το σύστημα, μόλις αποχωρήσουν, με μοναδικό στόχο τελικά να ΜΗ καταφέρουν να φύγουν ποτέ. 

Κύριοι, όσο αναγκαίοι είναι στα κ.κ. οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, άλλο τόσο αναγκαίοι είναι και στην Δημοτική Αστυνομία, για την οποία στο κάτω-κάτω κανείς δεν εξήγγειλε προσλήψεις. Σας έχουμε όμως τη λύση εμείς!  Φέρτε τους αποσπασμένους εξωτερικούς φρουρούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από τις βυσματικές θέσεις, που αποσπάστηκαν με την έλευση των Δημοτικών Αστυνομικών, πίσω στις θέσεις τους. Οι (πρώην) Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν ανήκουν στις φυλακές.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...