Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Σταθμεύουν παράνομα και βγάζουν τις πινακίδες για να μη φάνε κλήση

Σε όχι και ιδιαίτερα νόμιμα κόλπα καταφεύγουν οι Θεσσαλονικείς οδηγοί για να μπορούν να σταθμεύουν παράνομα τα οχήματά τους αποφεύγοντας τις κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας! Ξεβιδώνουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους, τις κρύβουν στο πορτμπαγκάζ και τις επανατοποθετούν όταν θελήσουν να κυκλοφορήσουν! Μάλιστα, πολλοί τις κολλούν με... αυτοκόλλητο τύπου σκρατς για να μη χάνουν χρόνο!

Το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά έκανε πάλι την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα σε δρόμους και στενά όπου ισχύει το νέο σύστημα στάθμευσης. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρο Παπαφίλη, εντοπίζονται συνεχώς αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες παρκαρισμένα σε θέσεις μόνιμων κατοίκων. «Τις αφαιρούν και μετά τις επανατοποθετούν για να μην μπορεί ο δημοτικός αστυνομικός να βεβαιώσει παράβαση. Ορισμένοι σβήνουν και τον αριθμό πλαισίου του οχήματος» σχολιάζει ο κ. Παπαφίλης. Τα περιστατικά αυτά είναι συχνά σε δρόμους όπως η Παύλου Μελά, η Παλαιών Πατρών Γερμανού, η Ολύμπου, η Φιλίππου και η Διαλέττη.

«Αν ο δημοτικός αστυνομικός δεν έχει αριθμό πλαισίου ή αριθμό κυκλοφορίας, δεν μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση. Ενημερώνουμε την Τροχαία, η οποία είτε θα σηκώσει το όχημα με γερανό είτε θα ξεκινήσει την ποινική διαδικασία για απόκρυψη στοιχείων» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφίλης και περιγράφει μια χαρακτηριστική περίπτωση: «Για μέρες έβλεπα ένα όχημα χωρίς πινακίδες. Μια Κυριακή το εντόπισα στην ίδια θέση με πινακίδες. Το φωτογράφισα, περιέγραψα τα χαρακτηριστικά του και στη συνέχεια αποθήκευσα τα στοιχεία στο online σύστημα που διαθέτουμε, ώστε να μπορούμε να του κόψουμε κλήση» αναφέρει ο κ. Παπαφίλης.

Για μεμονωμένα περιστατικά κάνουν λόγο πηγές της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και σχολιάζουν ότι το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση προ διετίας. «Εφόσον εντοπιστεί όχημα χωρίς πινακίδες και διαπιστώσουμε ότι τις αφαίρεσε ο ιδιοκτήτης του, τότε προχωράμε σε άρση του οχήματος με γερανοφόρο όχημα και βεβαιώνουμε το πρόστιμο» σχολίαζαν τροχονόμοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...