Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Π.Ο.Υ.Ε.Φ. : Έγκριση 294 νέων προσλήψεων Εξωτερικών Φρουρών - Στους 851 νέους υπαλλήλους σταμάτησε το κοντέρ προσλήψεων στις φυλακές !

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με σημερινό έγγραφο (05/02/2019) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) προς τις πρωτοβάθμιες ενώσεις-μέλη της, η πρόσληψη άλλων 294 Εξωτερικών Φρουρών στις φυλακές (πέραν των 93 Εξ. Φρουρών της 6Κ/2018). Από αυτούς, όπως αναφέρει η επιστολή, οι 196 θα κατανεμηθούν σε κ.κ. όλης της χώρας και οι υπόλοιποι 98 στο κατάστημα κράτησης Νικηφόρου Δράμας. 

Έχουμε και λέμε, 289 στον κλάδο ΔΕ εξωτερικής Φρούρησης (93+196) και 464 στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης (από την 6Κ/2018), σύνολο 753 νέοι υπάλληλοι στις -εν λειτουργία- φυλακές της χώρας! Με τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που θέλουν να αποχωρήσουν να ανέρχονται (σύμφωνα με πληροφορίες) στους 250 περίπου. 500 (συν 98 για το κ.κ. της Δράμας) επιπλέον υπάλληλοι προβλέπονται δηλαδή να στελεχώσουν τις φυλακές το επόμενο διάστημα, υπολογίζοντας και την "φυγή" των π.Δ.Α. Και κάποιοι-κάποιες συνεχίζουν να "κλαίνε" στα τηλεπαράθυρα για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς. Είπατε κάτι; 

► Δείτε το έγγραφο παρακάτω :


6 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Είπε κανείς τίποτα; ποιο κόμμα διέλυσε ΚΑΙ τις φυλακές; ποιο κόμμα τις έφτιαξε;

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύρια συντάκτη του παραπάνω άρθρου,
Δε θα ήθελα με κανέναν τρόπο να πιστέψω ότι η όποια προσπάθεια γίνεται από μέρους σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας περιορίζεται μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων.
Προφανώς και μαθηματικά γνωρίζετε αφού αναφέρεστε συνεχώς σε αριθμούς, πλην όμως δεν αναφέρεστε σε ομοειδή σύνολα.
Συγκεκριμένα, "τεχνηέντως" ενώ στην αρχή αναφέρετε τα ορθά νούμερα των επερχόμενων προσλήψεων για τον κλάδο της Εξωτερικής Φρουράς αλλά και για το συνολικό αριθμό προσλήψεων στα Καταστήματα Κράτησης ο οποίος αφορά ΟΛΟΥΣ τους Κλάδους προσωπικού σ' αυτά, "ξεχνάτε" επιμελώς να αναφέρετε το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ των υπηρετούντων υπαλλήλων που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία στα Καταστήματα Κράτησης και αναφέρετε αορίστως και χωρίς καμία σχετική πληροφορία σχετικά με την επισημότητα των πηγών σας, απλά:
"...Με τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που θέλουν να αποχωρήσουν να ανέρχονται (σύμφωνα με πληροφορίες) στους 250 περίπου."
Ούτε καν σε ποιον κλάδο οι αποχωρήσεις αυτές αναφέρονται.
Και τελικά οδηγείτε τους αναγνώστες σας στο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμα ότι θα υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού 500+98 ατόμων στα Καταστήματα Κράτησης με τις επερχόμενες - (πιθανές θα πω εγώ) - προσλήψεις.
Επειδή η εγκυρότητα το απαιτεί ώστε να ενημερώνονται σωστά οι αναγνώστες σας, θα σας προκαλούσα, αφενός να αναφέρετε το συνολικό αριθμό των Υπαλλήλων που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης σε όλους τους κλάδους και προέρχονται από την Δημοτική Αστυνομία, (λογίζοντας σ' αυτούς και εκείνους που έχουν αποσπαστεί σε διάφορες θέσεις και σε διάφορα υπουργεία), σε αντιπαραβολή με το συνολικό αριθμό προσλήψεων για τα Καταστήματα Κράτησης πλην των 98 της Δράμας, όπως επίσης και το πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες για τα άτομα που επιθυμούν και σκοπεύουν να αποχωρήσουν και σε ποιον κλάδο αναφέρονται...
Εάν ωστόσο επιθυμείτε να έχετε μία ακόμη πληροφορία με ονοματεπώνυμο αυτή τη φορά σας λέω ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό των αποχωρούντων υπαλλήλων προερχομένων από τη Δημοτική Αστυνομία από τα Καταστήματα Κράτησης σε ποσοστό άνω του 80% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ.
Τέλος θα ήταν άδικο να παραλείψετε αφού σας αρέσουν οι αριθμοί, και τον αριθμό των αποχωρούντων λόγω συνταξιοδότησης από τα Καταστήματα Κράτησης, (και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις αυτός ο αριθμός δεν αφορά την Εξωτερική Φρουρά γιατί ακόμα ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μικρός).
Με εκτίμηση,
Παληοκαρύτης Κωνσταντίνος
Υπάλληλος Εξωτερικής Φρουράς ΕΚΚΝ Βόλου

Λουκος Β. είπε...

Θα σας απαντησω εγω "συναδελφε" Φρουρε: Απο τους 560 πΔΑ και των 2 κλαδων εχουν ζητησει επιστροφη μεσω του ν. 4555/2018 γυρω στους 260 και απο τους 2 κλαδους. Απο ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ εχουν κανει αιτησεις και μεσω κινητικοτητας λιγοτεροι. Και αυτα με στοιχεια των φορεων αφου οι αιτησεις ειναι επωνυμες. Οχι με εκτιμησεις οπως λετε εσεις... Δηλαδη οι μισοι και λιγοτεροι. Μιας και αναφερεις τους αριθμους και τα μαθηματικα πες μας και τις πληροτητες των 2 κλαδων και ανα καταστημα και συνολικα των κλαδων. Ειναι πολυ υψηλες. Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι: ποσοι φρουροι η φυλακες ειναι αποσπασμενοι η κανουν αλλα καθηκοντα; Ποσοι φρουροι μεταταχθηκαν τα τελευταια χρονια σε αλλους κλαδους;... Εισαι και συνδικαλιστης. Θα επρεπε να ειχες ευαισθησιες για αυτη την χυδαια διαδικασια του Κ.Μητσοτακη. Αλλα το προβλημα σας προβλημα και οι ευαισθησιες εσας και των συνηπηρετουντων μεσα ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ οι κολλητοι και οι ημετεροι. Να μην ανεβουν στον μιναρε οι εξω και να μην πιασουν κλειδι οι μεσα. Φοβαστε οτι θα χασετε τις ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ! Αλλα οι αριθμοι ειναι απολυτοι. Δε κανουν ποτε λαθος.
Λουκος Βαγγελης
Νυν Φυλακας ΚΚ Κορυδαλλου Ι
Αιχμαλωτος Δ. Αστυνομικος

Μάκης Δημάκης είπε...

Κε Παληοκαρυτη,
Απ'ότι διαβάζω είστε αρκετά ενημερωμένος σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα καταστήματα κράτησης.
Επειδή βλέπω ότι έχετε καλή σχέση με τους αριθμούς και είστε υπάλληλος της Εξωτερικής Φρουράς, ας μείνουμε σ'αυτόν τον κλάδο πρώτα. Έχουμε λοιπόν 93 άτομα (από την 6Κ) + 196 άτομα νέες προσληψεις από τις οποίες οι 98 ειναι για τη Δράμα... άρα έχουμε 96+98=194. Βέβαια εσείς τεχνηέντως δεν αναφέρεται στο συνολικό αριθμο (500+98) και τον αριθμό των νέων προσλήψεων για την εσωτερικη φυλαξη της Δράμας που είναι 106 άτομα και οδηγείτε τους αναγνώστες σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπέρασμα , όταν από την Δημοτική Αστυνομία έχουν έρθει 580 άτομα (χωρίς να αφαιρούμε τον αριθμό αυτών που έχουν παραιτηθει).
Κι επειδή μάλλον σας αρέσουν οι προκλήσεις....
Σας ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να μας απαντήσετε πόσοι από τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης απο το 2014 μεχρι σημερα και που δεν προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, έχουν αποσπαστεί ή μεταταχθει σε διάφορες θέσεις ή Υπουργεία και κυρίως πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται καθημερινά με ημερήσια διαταγή σε αλλότρια καθήκοντα από αυτά της Εξωτερικής Φρουρησης ή Εσωτερικής Φύλαξης, για να καταλάβουμε τελικά... οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ήρθαν για να ενισχύσουν τους ήδη επιβαρυμενους υ παλλληλους ή απλά ήταν η απαλλαγή για καποιους;
Ρωτάτε να μάθετε πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες για τα άτομα που θα αποχωρήσουν , αλλά κι εσείς μας λέτε ότι οι εκτιμήσεις σας ανεβαζουν το ποσοστό των αποχωρουντων άνω του 80%.....
Εσείς δηλαδή πως κάνετε αυτή την εκτιμηση;
Έχετε πληροφορίες μέσα από το Υπουργειο;
Και αν Ναι, πώς αντλήθηκαν αυτές οι πληροφοριες;
Δηλαδή το Υπουργείο δίνει πληροφορίες και στοιχεία των αιτήσεων σε άλλους εργαζόμενους ή συνδικαλιστικά όργανα;

Bill είπε...

Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί να δίνουμε εξηγησεις ;; αν επιστρέψουμε οι μισοί ή πιο πολλοί ή και όλοι δικαίωμα μας είναι.Απο την πρώτη στιγμή ήμασταν δανεικοί στις φυλακές και εφόσον επανασυσταθηκε η δημ.Αστυνομια το 2015 έπρεπε αμέσως να γυρίζαμε πίσω στους δήμους και όχι με τερτιπια να μας κρατούν αιχμαλώτους στις φυλακές.Και να θέσω και ένα ερώτημα που κανείς δε μου έχει απαντήσει: Ρε παιδιά συνάδελφοι μου στις φυλακές,Πως δουλεύατε το 2013 το 2012 το 2010 το 2008 πως ;;; Γιατί ισχυρίζεστε ότι έτσι και φύγουν οι δημοτ.Αστυνομικοι θα γίνει ο χαμός η κόλαση η εξεγέρσεις στις φυλακές..Με αυτά τα ΨΕΜΜΑΤΑ απειλειτε τους υπουργούς τόσο καιρό και δεν έχουμε γυρίσει πίσω.Τοσο πια αναντικατάστατοι είμαστε;; απαραίτητοι,Μεσσίες;;; για το σωφρονιστικό σύστημα;;Μακάρι να προσλάβετε και 1000 και 5000 νέους υπαλλήλους στις φυλακές ...εμείς να σηκωθούμε να φύγουμε. Εξωτ. Φρουρός πρώην και ελπίζω και μελλοντικός δημοτ.αστυνομικός σε φυλακή της Αττικής. Βασίλης.

Μάκης Δημάκης είπε...

Βασίλη δεν δίνουμε εξηγήσεις. Ο κύριος Παλιοκαριτης έθεσε κάποια επιχειρήματα από την πλευρά της ΠΟΥΕΦ κ εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...