Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους και οι σχολικοί φύλακες !

Με προσθήκες ρυθµίσεων που λύνουν θέµατα της καθηµερινότητας, ενισχύουν τους δήµους µε προσωπικό, διευκολύνουν την εξόφληση οφειλών και αποκαθιστούν παλιές αµαρτίες, συµπληρώνονται οι ψηφίδες στο πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαµβάνοντας επίσης διατάξεις για την ισότητα των φύλων, την ιθαγένεια και τον νόµο του «Κλεισθένη».

Σχολικοί φύλακες

Περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες -µαζί µε σχεδόν 3.000 δηµοτικούς αστυνοµικούς- άκουσαν ξαφνικά το καλοκαίρι του 2013 ότι καταργούνται οι θέσεις όπου δούλευαν. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να µετακινηθούν ως βοηθητικό προσωπικό σε νοσοκοµεία και άλλες υπηρεσίες προκειµένου να µη µείνουν άνεργοι. Σχεδόν έξι χρόνια µετά, διάταξη του πολυνοµοσχεδίου τούς δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στους δήµους όπου εργάζονταν για να συµβάλουν στη διαφύλαξη της σχολικής περιουσίας, αλλά και στην προστασία µαθητών και διδασκόντων. Θα µετατάσσονται κατά παρέκκλιση των κείµενων διατάξεων µε αίτησή τους είτε στον δήµο στην υπηρεσία του οποίου απασχολούνταν είτε σε άλλο δήµο µε την ίδια ειδικότητα. Η µετάταξη του προσωπικού γίνεται µε µεταφορά της θέσης και σε ειδικότητα ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, µε τον βαθµό και το µισθολογικό κλιµάκιο που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιµότητα. Θα συνυπολογίζεται ο χρόνος υπηρεσίας στις υγειονοµικές υπηρεσίες για τη βαθµολογική και µισθολογική τους εξέλιξη.

Οι µετατασσόµενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς. Για να µπορεί να γίνει η µετάταξη, θα πρέπει κατά την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής των αιτήσεων, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος (π.χ. νοσοκοµείο) να ανέρχεται σε τουλάχιστον 50%. 

6 σχόλια :

ace είπε...

Ερχεται ο Κουλης...τσαμπα κοπος

Βαγγελης Λ. είπε...

Εσένα δε σε κουνάει ο Κυριάκος εκεί που σε έστειλε, έτσι ε;..... Θα του ανάβεις και το καντήλι, πάω στοίχημα.

Μακης Δημακης είπε...

Μην χαίρεσαι γλυκιά μου Ace... Δυστυχώς δεν θα δυστιχισουν άλλοι άνθρωποι όπως εσύ. Επέστρεψε στην άθλια ζωή σου κ τσέκαρε αν η δικιά σου έχει εραστή... Σίγουρα το αποτέλεσμα θα δώσει χρώμα στην μίζερη ύπαρξη σου...

ace είπε...

Γεια σου Μακη αντρακλα

vourlismenos είπε...

ace στοιχηματίζω ότι είσαι κομπλεξικός-η Γενικά στη ζωή σου.Είσαι απο αυτούς που χαίρονται να μην βλέπουν τους άλλους να ευτυχουν.Τουλάχιστον μην προκαλεις.Κρατά τα για τον μίζερο εαυτό σου και αν δεν μπορείς πήδα απο κανένα βουνό να βρεις την ευτυχία σε κάποια άλλη ζωή.Βαρεθήκαμε την μιρλα σου αδερφούλα μου.........

ace είπε...

Δεν ειναι μιρλα απλα η πραγματικοτητα....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...