Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησε, στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του Υπ.Εσ. - Τι ανέφερε ο Α. Χαρίτσης για Δημοτικούς Αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό πολυνομοσχέδιο για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου – από τη δημόσια διοίκηση και την εργασία, μέχρι τα ΜΜΕ και τις εκλογές. «Περιλαμβάνει ακόμη, τη δημιουργία, για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων», πρόσθεσε.

«Στο ίδιο νομοσχέδιο φέρνουμε επιπλέον, μια σειρά ρυθμίσεις για τη βελτίωση και τη θωράκιση του συστήματος απονομής ιθαγένειας σε όσους συμπολίτες μας τη δικαιούνται βάσει Συντάγματος, με ενιαίες και αδιάβλητες διαδικασίες.

Τα ίσα δικαιώματα και η ισότιμη, στην πράξη, αντιμετώπιση για όλους και όλες δεν είναι πολυτέλεια. Είναι θεμελιώδης υποχρέωση για κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που σέβεται τους πολίτες του», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Αποκαθιστούμε όμως με το πολυνομοσχέδιό μας και τα εργασιακά δικαιώματα για εργαζόμενους όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που επλήγησαν βάναυσα το 2014 από τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη. Διασφαλίζουμε τέλος την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης από το ΑΣΕΠ των οριστικών πινάκων για την πρόσληψη περισσότερων από 8.000 εργαζόμενους από τους Δήμους όλης της χώρας. Η προστασία της εργασίας στην αυτοδιοίκηση είναι βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέες ρυθμίσεις για την βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, αλλά και για την στήριξη του πολύπαθου κλάδου των σχολικών καθαριστριών».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...