Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Μπούταρης: Πρόστιμα για το κάπνισμα, αλλά μετά το Πάσχα!

Μέχρι το Πάσχα θα ενημερώνουμε τους επιχειρηματίας και μετά, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε θα επιβάλλονται πρόστιμα, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στην επιβολή προστίμων για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει μετά το Πάσχα η δημοτική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγώ είμαι καπνιστής. Συνεχίζεται το κάπνισμα στα μαγαζιά, ενώ απαγορεύεται. Μετά το Πάσχα, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε θα επιβάλλονται πρόστιμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο κ.Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο.

Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας από τα μέσα Μαρτίου έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να ενημερωθούν 400 επιχειρηματίες, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Το ύψος των προστίμων ξεκινά από τα 600 ευρώ και οι ποινές θα φτάνουν έως την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η «καμπάνα» για τους πελάτες - καπνιστές είναι 50 ευρώ.

8 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Κάτω τα χέρια από τα τσιγάρα μας. Γουστάρω να φουμαρω όπου θέλω. Όποιος τον χαλάει να κατσει σπίτι του.

george z1000 είπε...

Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα πρεπει να δωθει και στην Ελασ. Καμία πρόταση για την αναβάθμιση της υπηρεσίας υπάρχει? Η μονο άλλα λόγια ναγαπιομαστε? Ρε,θα βγει κάνας κουλης και θα τρέχουμε παλι, ξυπνατε ρεεεε.

Bill είπε...

Παιδιά τι γίνετε ; Θα χουμε καμία εξέλιξη με το θέμα μας την επιστροφή στους δήμους αυτή τη βδομάδα;

ACE είπε...

GEORGE Z 1000 ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ!!!!ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ

Μάκης Δημάκης είπε...

Ρε κάτι χεστηδες πάλι...

Μάκης Δημάκης είπε...

Bill πριν το Πάσχα

george z1000 είπε...

Κώστα ο συγκεκριμένος είναι ο κλασικός ψευτομαγκας του πληκτρολογιου και μιλαει εκ του ασφαλούς και αυτό διότι δεν είναι και ούτε πρόκειται να έρθει στην δημοτική αστυνομία. Μπλα μπλα μπλα μπλα

Μάκης Δημάκης είπε...

George z1000 ψευτομαγκας ναι.... Αλλά σίγουρα καλύτερος οδηγός από εσένα! Σε περνάω με παπί άνετα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...