Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρίες για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων – «Ανόητη η απόφαση του δήμου»

Ένταση στην σύσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους φορείς και τον δήμο Θεσσαλονίκης για το θέμα του νέου ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου, της αστυνομίας και όλων των εμπλεκόμενων κλάδων επαγγελματιών. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε ένταση καθώς εκπρόσωποι του ΕΕΘ αλλά και επιχειρηματίες ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, χαρακτήρισε ως ανόητη την απόφαση το ωράριο να γίνεται μόνο τις βραδινές ώρες, από τις 20:30 έως τις 08:30 της επόμενης ημέρας.

«Δεν έχω ελπίδες ότι θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα λειτουργίας. Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο χάλι στην πόλη. Αυτό θα φανεί στην καθημερινότητα, που θα δεχτούμε όλες τις συνέπειες» σημείωσε ο κ. Βλαχογιάννης.

«Αισθάνομαι ξένος στην πόλη, παίρνουν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτάνε. Οι μόνιμες θέσεις δημιουργούν αδυναμία για τη λειτουργία των επιχειρήσεων», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Ηλιαδης, Α' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

«Εμείς εργαζόμαστε για το καλό του δήμου», απάντησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Παππάς.

Όσον αφορά τα τεχνικά έργα ανάφερε πως ο ίδιος και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης θα μπορούσαν να τα αφήσουν όλα στον αυτόματο πιλότο γιατί δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές.

«Οποιοδήποτε έργο κάνω δεν έχω ακούσει ένα καλό λόγο από κανέναν», σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Αν ήμουν υπεύθυνος δημοτικής αστυνομίας θα είχα επιβάλει νομική καταδίωξη όλων των παραβάσεων. Είτε είναι καλό αυτό το μέτρο είτε όχι αυτό το μέτρο αστυνομεύεται. Θέλαμε να υπάρχει ένα σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην πόλη και συγκεκριμένα στο ιστορικό κέντρο. Θέλουμε να φέρουμε έναν λογαριασμό στους πεζόδρομους. Η πρόθεση μας είναι να φέρουμε έναν λογαριασμό για το ωράριο για να βελτιώσουμε την κατάσταση» συμπλήρωσε.


Ο Κωνσταντίνος Ιακώβου, πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων τόνισε πως οι φορείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου και πως «πρέπει να το δούμε πρακτικά το θέμα, να αλλάξει δηλαδή το ωράριο φορτοεκφόρτωσης».

Από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας, ο Μιχάλης Αλλαγιώτης, σε υψηλούς τόνους ανέφερε πως η δημοτική αστυνομία πρέπει να τηρεί τους νόμους και πως είναι ένας νόμος που αν παραβιαστεί από την δημοτική αστυνομία, οι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο Πάρις Μπιλιάς, απο το Τεχνικό Επιμελητήριο «επιτέθηκε» στους εκπροσώπους του δήμου λέγοντας πως, «Ενας κακός νόμος οδηγεί στο να μην εφαρμοστεί. Θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση ανομίας. Πρέπει να βρούμε μια λύση για να βελτιώσουμε την κατάσταση για να μην θυμίζει η Θεσσαλονίκη πόλεις της βαλκανικής ενδοχώρας. Πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα δηλαδή να μπει μια ζώνη φορτοεκφορτωσης τις μεσημεριανές ώρες».

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι φορείς θα στείλουν τις προτάσεις τους στον κ. Παππά, ώστε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

►►► Κατεβάστε/δείτε ΕΔΩ τα νέα ωράρια της Φορτοεκφόρτωσης στον Δ.Θ. (ΦΕΚ)

www.thessnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...