Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Υποψήφιοι 6Κ/2018 : «Πότε επιτέλους θα γίνουν οι έκτακτες προσωρινές προσλήψεις στις φυλακές ;»

Έντονα παράπονα εκφράζονται τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του dimastin.gr, από υποψήφιους της 6Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και εξωτ. φρούρησης, για τα Καταστήματα Κράτησης. Στην προκήρυξη υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για πρόσληψη υπαλλήλων με συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ. (8μηνο) για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους, από τον πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων, ώστε να καλυφθούν τα κενά μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Μία νομοθετική ρύθμιση την οποία αιτήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να υπάρξει άμεση πρόσληψη 600 περίπου υπαλλήλων των κλάδων Φύλαξης και Εξωτερικής Φρούρησης για να καλύψουν τα κενά στις φυλακές.

Για τον ίδιο λόγο υπογράφηκε και την 19η Μαρτίου 2019 από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απόφαση κατανομής του προσωπικού της προκήρυξης στα Καταστήματα Κράτησης. 

Αρκετοί υποψήφιοι της 6Κ, έπειτα από επικοινωνία με συνδικαλιστικούς και υπηρεσιακούς κύκλους των φυλακών διαπίστωσαν ότι αν και πέρασαν πάνω από 10 μέρες από την απόφαση κατανομής δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία για να υπογράψουν τις συμβάσεις. Είναι εύλογη η αγανάκτηση τους με δεδομένο ότι σε μία περίοδο υψηλής ανεργίας, αγωνιούν για να εξασφαλίσουν το ταχύτερο μία θέση εργασίας, πολύ περισσότερο όταν έχει ανακοινωθεί ήδη η άμεση απορρόφηση τους για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες των φυλακών.  

Dimastin.gr

1 σχόλια :

Bill είπε...

Επίσης εύλογη είναι και η αγανάκτηση των δημοτικών.αστυνομικων που θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους δήμους μας. Πότε θα γίνει κύριοι ;;; Το δούλεμα και ο εμπαιγμός μας δεν έχουν τελιωμο..όλο και να τώρα φεύγετε και να αύριο φεύγετε τέτοια ακούμε μέρες τώρα..από χειροπιαστές αποδείξεις τίποτα όμως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...