Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Μοντέλο επιδόματος έως 500€, αντί 13ου μισθού, στα Δώρα δημοσίων υπαλλήλων (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Μοντέλο επιδόματος, αντίστοιχο με τις συντάξεις, αντί 13ου μισθούέρχεται και για τους δημοσίους υπαλλήλους με νέα ρύθμιση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Παίρνουν σειρά για έναν κουτσουρεμένο 13ο μισθό που κατά τις εκτιμήσεις θα είναι κατά μέσο όρο στα 400 ως 500 ευρώ. Εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, που θα δείξει ποιοι και πόσα αναδρομικά δικαιούνται, ή δεν δικαιούνται.

Η επαναφορά Δώρων στο Δημόσιο θεωρείται δεδομένη, γιατί το ΣτΕ είπε τον Δεκέμβριο (απόφαση 6ου τμήματος) ότι κακώς -δηλαδή κατά παράβαση του Συντάγματος- καταργήθηκε το Δώρο μισθού 1.000 ευρώ από το 2013.

Όμως, η Ολομέλεια μπορεί να κρίνει, όπως έγινε και στις συντάξεις, ότι η επαναφορά του 13ου μισθού δεν έχει αναδρομικά, παρά μόνον για όσους πήγαν στα δικαστήρια, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι υποχρεωτικό να επανέλθει Δώρο 1.000 ευρώ, αλλά μικρότερο από εδώ και πέρα,όπως έκανε η κυβέρνηση με το επίδομα που το βαφτίζει 13η σύνταξη.

Από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ και μετά, το Δημόσιο υποχρεώνεται να επαναφέρει τον καταργηθέντα θεσμό των Δώρων στους μισθούς των υπαλλήλων με μικρότερο ποσό και στα 400 ή 500 ευρώ το χρόνο.

Αναδρομικά Δώρων 1.000 ευρώ κατ’ έτος δικαιούνται όσοι έκαναν ήδη προσφυγή στα δικαστήρια, και είναι σχεδόν 500.000 υπάλληλοι.

Τα ποσά για μια διετία αφορούν στα έτη 2017 και 2018, και για μια 5ετία στα έτη 2014-2018.

Στη μία περίπτωση επιστρέφονται 2.000 ευρώ και στην άλλη 5.000 ευρώ.

Όσοι κάνουν αγωγή για αναδρομικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης δεν θα έχουν καμία τύχη και θα περιοριστούν στο ποσό Δώρων που θα επαναφέρει το Δημόσιο, όποιο και αν είναι αυτό.

Τα αναδρομικά Δώρων στους μισθούς του Δημοσίου έχουν πρόσθετες δημοσιονομικές επιβαρύνσεις για τους προϋπολογισμούς από το 2019 και για τα επόμενα έτη. Για το 2019 η επαναφορά των 1.000 ευρώ κοστίζει 712,8 εκατ. ευρώ και 733,5 εκατ. από το 2020 και μετά. Με αναδρομικά 5ετίας τα 1.000 ευρώ στα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων φτάνουν στα 3,8 δισ. ευρώ.

Αν η επαναφορά τους γίνει με το μισό ποσό, δηλαδή 500 ευρώ το χρόνο αντί 1.000, τα κόστη πέφτουν κατά 50%. Ενώ αν έρθουν Δώρα των 300 ευρώ το χρόνο, τότε το κόστος πέφτει σχεδόν στο 1/3. Σύμφωνα μεπίνακα του υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το Δημόσιο υπολογίζει ότι με 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους περίπου 750.000 κρατικούς υπαλλήλους θα πρέπει να καταβάλει:

 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019.

 733,5 εκατ. ευρώ από το 2020 και για κάθε επόμενο έτος.

 3,9 δισ. ευρώ αν δώσει και αναδρομικά σε όλους για το διάστημα από 2013 ως και 2018.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ME 5ΕΤΙΑ, 2ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ 36 ΚΑΙ 60 ΜΗΝΩΝ

Στον πίνακα που δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» περιλαμβάνεται η αποτίμηση των αναδρομικών για κάθε κατηγορία υπαλλήλων εφόσον έχουν ασκηθεί προσφυγές ως σήμερα και πάντως προτού βγει η οριστική απόφαση του ΣτΕ. Τα ποσά αυτά είναι αδύνατον να επιστραφούν, παρά μόνον σε πολλές δόσεις μέχρι και 5ετίας.


Αγωγές που θα δώσουν αναδρομικά 5ετίας στους υπαλλήλους θα εφαρμοστούν και τα ποσά θα επιστραφούν βάσει δικαστικής απόφασης, ανεξάρτητα από το τι θα νομοθετήσει η κυβέρνηση (αυτή ή η επόμενη).

Για παράδειγμα:

1. Με αναδρομικά 5ετίας, και επιστροφή σε 36 δόσεις, σε κάθε υπάλληλο του Δημοσίου αναλογούν κατά μέσο όρο 144 ευρώ το μήνα.

2. Με αναδρομικά 5ετίας, και επιστροφή σε 60 δόσεις, σε κάθε υπάλληλο του Δημοσίου αναλογούν κατά μέσο όρο 87 ευρώ το μήνα.

3. Με αναδρομικά 2ετίας, και επιστροφή σε 36 δόσεις, σε κάθε υπάλληλο του Δημοσίου αναλογούν κατά μέσο όρο 58 ευρώ το μήνα.

4. Με αναδρομικά 2ετίας, και επιστροφή σε 60 δόσεις, σε κάθε υπάλληλο του Δημοσίου αναλογούν κατά μέσο όρο 35 ευρώ το μήνα.

staratalogia.blogspot.com

14 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Θέλω να γνωρίσω καθυστερημένα που θα ψηφίσουν μαλαΚουλη.

Δημήτρης είπε...

Υπάρχουν πάντα και παντού!!!

Bill είπε...

Μάκη καλημέρα. Τι νέα έχουμε ; Έχει 17 ο μήνας πότε γυρίζουμε ; Υπάρχει κάτι νεότερο..?

Μάκης Δημάκης είπε...

Γειά σου Βασίλη. Λοιπόν..... Οι πρώτοι νέοι σοφρωνιστικοι παρουσιάστηκαν χτες 16.5 στην Χαλκιδα. Ακολουθούν κατά κύματα μέρα με μέρα σε Νιγρίτα κ κορυδαλλο. Ο στόχος είναι έως 31.5 να έχει τελειώσει η διαδικασία. Από προσωπική εκτίμηση εγώ λέω συν 10 μέρες.

Εκτορ είπε...

Με τους εξωτερικούς τι γίνεται;

Μάκης Δημάκης είπε...

Για τους εξωτερικούς φίλε Έκτωρ υπολόγισε χονδρικα συν ένα μήνα λόγω εκπαίδευσης.

Bill είπε...

Ευχαριστούμε Μάκη , κι εγώ Εκτωρα εξωτερικός είμαι...οπότε ότι λέει ο Μάκης συν ένα μηνα υπολόγισε για εμας...! Δηλαδή το 50% το χαρτί πότε θα αρχίσει να το στέλνει στους δημους ο Καλογήρου.? Μετά τις 31/5..?

Μάκης Δημάκης είπε...

Όχι Βασίλη το χαρτί που λέμε πάει από την ημέρα που έρθουν οι νέοι.

Unknown είπε...

Αμα παμε σε βουλευτικες εκλογες 13 Ιουνιου δεν προκειταιβνα φυγουμε ποτε απο κει μεσα παρακαλατε μην γινουν εκλογες τωρα και ας γινουν οκτωβριο....πριν με προλαβει καποιος εξαιρουμαστε απο της εκλογες τις 26 Μαιου....αδερφια βαστατε γερα,το μονο που μας σωζει ειναι να στειλει ο υπουργος ο κυριος χαριτσης μια τροπολογια και να πει αφου ηρθε προσωπικο διωξτε τους δημοτικους να γυρισουν πισω και ουτε 50% και ουτε τιποτα μονο αυτο αμεσα να βγαλει τροπολογια και να μην υπολογισει κανεναν....δεν θελω να σκεφτομαι αρνητικα μονο θετικα....οποιος ξερει κατι παραπανω ας στειλει,ολοι στις φυλακες παρακαλανε να γινουν εκλογες για να μην φυγουμε....

Μάκης Δημάκης είπε...

Φίλε unknown μην σπέρνεις σκόπιμα fake news.

Bill είπε...

Παιδιά λόγω εκλογών την άλλη Κυριακή...στη βδομάδα που μας έρχεται κάτι σημαντικό πρέπει να δείξει η κυβέρνηση προς εμάς ότι μας απελευθερώνει σταδιακα. Έτσι λέει η λογική αλλιώς το ξέρει και η ίδια ότι θα φάει πολύ μαύρο..! Το ότι διορίζονται και εμφανίζονται νέοι υπάλληλοι στις φυλακές δε λέει τίποτα σε μας που ειμαστε στην τσίτα στο περίμενε τόσους μήνες τώρα..! Πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τις εκλογές να δείξουν κάτι συνταρακτικό ότι όντως θα φύγουμε από τις φυλακές...αλλιώς το μαύρο στις κάλπες που θα φάνε ούτε που το έχουν φανταστεί...αυτό να πείτε όσοι μιλάτε με κυβερνητικούς. Θέλουμε αποδείξεις χειροπιαστές..αρκετά κάναμε υπομονή. Τέλος..!

Unknown είπε...

Φιλε Μακη δεν σπερνω fake news απλα απο σεπτεμβριο περσι μας ελεγαν φευγετε μετα δεκεμβριο μετα ιανουαριο μετα 29 μαρτιου και εχουμε φτασει τελη μαιου και ακομα τιποτα φιλε μου εχουμε τρελαθει δεν παει αλλο ευχομαι να πανε ολα καλα....ηδη στον κορυδαλλο ηρθαν 30 ατομα μεσα απο δευτερα τους πρωτους 15 θα τους πανε μια εβδομαδα για καποια σεμιναρια στο δημοσιας διοικησης στην πειραιως και οι αλλοι 15 θα τους κανουν ξεναγησεις οπως τους κανουν,τραβαμε μεγαλο λουκι και ειμαστε σε επιφυλακη για τον κουφοντινα μας εχουν πεθανει δεν παει αλλο....εδω πηρανε απο δημο κηφισια στο δικαιοσυνης για το 50% και τους ειπανε ακομα δεν ξερουμε και μην μας ρωτατε και θα δουμε και τετοια γι αυτο σου λεω φιλε μου Μακη κραταω στο πισω μερος του μυαλου μου το ενδεχομενο....

Μάκης Δημάκης είπε...

Κακώς σου είπα κ εγώ έτσι. Καταλαβαίνω ΑΠΌΛΥΤΑ το τι περνάτε, είμαστε συνάδελφοι στο ίδιο κατάστημα. Η κατάσταση είναι αυτή που έχω πει. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαναληφθεί ότι λέω. Κ ζητάω την υπομονή όλως για τα τελευταία μέτρα του Γολγοθά.

Giannis είπε...

Δημάκη εσυ συνάδελφος δεν είσαι...εσυ πας τη δα 300χρονια πισω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...