Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Δέσμευση Τσίπρα για την επιστροφή ΟΛΩΝ των π.Δ.Α. των Καταστημάτων Κράτησης που αιτήθηκαν την επανένταξή τους στην Δημοτική Αστυνομία (φώτο+video)

Αλ. Τσίπρας: Να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα

Για 20 δευτερόλεπτα «συγκλονιστικής στιχομυθίας», μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και επιχειρηματία, που συνιστούν τη «συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, τη συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας», «με τον επιχειρηματία να λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός να του κτυπά την πλάτη», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Δημοτική Αστυνομία.


Η «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα» απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, (αλλά) υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας».

«Με απόφαση Μητσοτάκη σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι»

Τη δέσμευση ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, που καταργήθηκε το 2013, και με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «μέσα σε μία νύχτα», έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είπε, τότε 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς να έχουν καμία εκπαίδευση για τις ανάγκες της νέας θέσης και κάποιοι οδηγήθηκαν, «στην πορεία προς την απόλυση».


«Θυμάμαι τους αγώνες που κάνατε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι 15.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι η απόφαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύσει η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η Δημοτική Αστυνομία έχει κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία των σύγχρονων πόλεων, της αγοράς, την πάταξη της παραβατικότητας, την τήρηση της νομιμότητας, στη στάθμευση, στην κατάληψη δημόσιων χώρων, από τραπεζοκαθίσματα, παρανόμως, τη δυνατότητα των πολιτών με αναπηρία να κινηθούν, αλλά και το παραεμπόριο.


«Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όλα τα χρόνια που απείχατε από τη δράση, συρρικνώθηκαν ως έννοιες και ενισχύθηκαν αμέσως μετά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η δική μας η δέσμευση, που επαναφέραμε το θεσμό το 2015, είναι ότι πρέπει να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να ενισχυθεί», είπε ακόμη, χειροκροτούμενος από το πλήθος των υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της Κεντρικής Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πράγματι δια νόμου επέστρεψαν πίσω πολλοί υπάλληλοι, αλλα υπάρχουν ακόμα πολλοί που παρέμειναν σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη θέλησή τους, μέσα από τη διαδικασία της (σσ. υποχρεωτικής) κινητικότητας. Εξάλλου μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, με εξειδικευμένες ικανότητες, και με την τροπολογία που κατατέθηκε, τις τελευταίες ημέρες της λειτουργίας της Βουλής που «κάποιοι μας καταγγείλανε γι'αυτό», δινόταν η δυνατότητα να επιτρέψουν στους Δήμους οι μεταταχθέντες δημοτικοί αστυνόμοι.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι όχι μόνο είναι αναγκαίος και χρήσιμος ο θεσμός, αλλά πρέπει να ενισχυθεί. Κυρίως όμως είμαι εδώ για να σας πω ένα «ευχαριστώ», για τη δουλειά που κάνετε καθημερινά μέσα σε αντίξοες συνθήκες κι εσείς και όλοι οι συνάδελφοί σας προκειμένου να γίνει καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.


Η παλιά Ελλάδα της ασυδοσίας και της παραβατικότητας

Μιλώντας για την «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα», υπογράμμισε ότι απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω και να μην κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι ο επιχειρηματίας που τηρεί το νόμο είναι το κορόιδο.

Αναφέρθηκε δε, στο σημείο αυτό, στη «συγκλονιστική στιχομυθία» όπως την χαρακτήρισε, μεταξύ επιχειρηματία και του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, υποσχέθηκε στον επιχειρηματία ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι.

«Αυτά τα 20 δευτερόλεπτα αυτής της στιχομυθίας μεταξύ τους, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας (...) ο επιχειρηματίας που λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός που του κτυπά την πλάτη», δήλωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε, τέλος, ότι περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, προσθέτοντας ότι υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας, με τους πλούσιους νομίμως να μην πληρώνουν φόρους γιατί έχουν τις offshore, και στoυς λιγότερο πλούσιους, «να κλείνουμε το μάτι στην παραβατικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, 
Φώτο 

16 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Αν δεν ήταν αυτός οι ζωές μας θα ήταν σαν την μάπα του μαλαΚουλη

Giannis είπε...

Η δική σου είναι δράμα όπως και να χει!

πρυτανης είπε...

Εαν βρεθει εστω ενας πρωην η νυν δημοτικος αστυνομικος που θα ψηφισει τον πανηλιθιο τοτε οντως αυτος μας αξιζει!!!

τελευταία εξοδος - ριτα χεηγουωρθ είπε...

Μμμμ... συγκινηθηκα βλεποντας παλαιους συναδέλφους μας δημοτικους αστυνομικους.... με καποιους εξ αυτων ημασταν στην υπηρεσία ηδη απο το 2004. Μακαρι να ξαναβρεθω / ξαναβρεθούμε αναμεσα τους.

george z1000 είπε...

Συνάδελφοι,Μετά τις 7 Ιουλίου, ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον της υπηρεσίας? Καταλαβαίνετε για ποια περίπτωση αναφέρομαι. Ποιες είναι οι απόψεις σας?

Μάκης Δημάκης είπε...

Ίσως κάπου εκεί δούμε κ τον gay Γιάννη

Μάκης Δημάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
george z1000 είπε...

Ο κλασικός κομπλεξικός τύπος με τις εξυπνάδες του να πεταχτεί να πει την λαλακια του.

Μάκης Δημάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
george z1000 είπε...

Διάβαζε πρώτα τι γράφει κάποιος προτού την πετάξεις. Δεν αναφέρομαι για την εξέλιξη, αλλά για το μέλλον.Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο σύριζα.αυτο ρωτάω από τους συναδέλφους. Συνελθε Μάκη

ACE είπε...

ΜΑΚΗ ΔΗΜΑΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Μάκης Δημάκης είπε...

Ace δεν μιλάω με ΝΔ κίναιδους. Λοιπόν Γιώργο ζ.... Δεν ξέρω αν πρέπει να σου γράψω εδώ... Ίσως αν σε έπαιρνα στην υπηρεσία σου θα ήταν καλύτερα αλλά αλλάξαμε κουβέντες κ δεν λέει. Τλπ. Εγώ εδω είπα κάποια πράγματα κρίνε εσύ αν βγήκαν η όχι. Η επόμενη μέρα έχει δουλειά κ αύξηση αρμοδιοτήτων κ προσπάθεια για μετατροπή σε αυτόνομο σώμα. Εγω σε παρακαλώ να μην έχεις αγωνία κ όλα βαίνουν καλώς. Αυτά από εδω. Για περαιτέρω μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΣΔΑΑ. Κάπου εκει θα είμαι κ εγώ να μαλωσουμε πάλι.

Bill είπε...

Παιδιά ξέρει κανείς τι θα γίνει και με μας τους εξωτερ.φρουρους.? Πότε θα πάρουμε το 50% υπάρχει κάτι νεότερο..?

Karaman είπε...

Να και ο Αλεκούλης να τσυρίξει προεκλογικά. Για μένα όπως δεν αξίζει ψήφο ο Κούλης δεν αξίζει κ ο Αλεκούλης γιατί δεν ξεχνώ τον Πανούση να με ισοπεδώνει αποκαλώντας με "κοινοτικό διαμεσολαβητή" και να μην έχω τον όρο αστυνομία, δεν ξεχνώ την επανασύσταση του κώλου με την "εθελοντική" επιστροφή συναδέλφων καθώς και την εθελοντική επανασύσταση από πλευράς δημάρχων. Δε ξεχνώ την κουτοπόνηρη επανασύσταση όπου μας "έσπρωξαν" στην δημοτική όταν δεν έθεσαν ανοιχτά το που θα είναι οι θέσεις στην ΕΛΑΣ κ διάθεσης υπουργού. Επίσης δεν είδα τόσο καιρό να ασχολείται σοβαρά κανένας τσυριζας με τον θεσμό και πάντα προεκλογικά όλοι μας νοιάζονται. Γι αυτό πέρα από το άκυρο στον Κούλη προβληματισθείτε και με τα παραπάνω για τον Αλεκούλη.

Μάκης Δημάκης είπε...

Karαman φουλ αχάριστια....

vourlismenos είπε...

συμφωνώ εν μέρει με τον καραμαν.Όχι ολοκληρωτική ισοπέδωση αλλά σωστή κριτική κ τροφή για σκεψη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...