Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

«Ψαλίδι» 150 εκατ. ευρώ στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων - ΜΟΝΟ οι Δ.Υ. θα πληρώσουν τις «φοροελαφρύνσεις» που έταξε η Ν.Δ.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...Για άλλη μια φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο των «φοροελαφρύνσεων» που έταξε η Νέα Δημοκρατία 

Σχέδιο περικοπών πάνω από 1 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για την «πρώτη δόση λιτότητας», η οποία κατά κύριο λόγο θα αφορά περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τις προσλήψεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Με τις συγκεκριμένες περικοπές που αφορούν τις κρατικές δαπάνες 2019 – 2020 θα καλυφθεί η δημοσιονομική «τρύπα» του 2019 που θα προκύψει μετά την εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και θα ψηφίσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα: 

— Θα υπάρξει ψαλίδι 250 εκατ. ευρώ για χρήματα που αφορούν στις προσλήψεις και τις μισθολογικές αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι: α) Τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους β) Τα 100 εκατ. ευρώ από την διατήρηση του σημερινού κανόνα ( 1 προς 5) προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο με εξαίρεση την Υγεία και την Παιδεία.

— 600 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις ΔΕΚΟ και τις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου

— 160 εκατ. ευρώ θα κοπούν από την κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων

www.aftodioikisi.gr

3 σχόλια :

matdrym είπε...

Δεν πειράζει, όπου να ΄ναι να έρθουν και οι απολύσεις !
Για Θυμηθείτε πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν Κυριάκο,μέχρι και δικοί μας δημοτικοί αστυνομικοί τον ψήφισαν. Καλά να πάθουμε !

vourlismenos είπε...

και το μυαλο μου είναι θολο πω πω πω πω πω πω πω πω-κικιρικουυυυυυυυυυυυυ

Μάκης Δημάκης είπε...

Πρεπει να καταλαβετε οτι ο Μαλακουλης ειναι ακριβο χομπι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...