Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης: Συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημοτική Αστυνομία, με ταχείς ρυθμούς συνεχίζουν και επεκτείνονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς χώρους εστίασης στη Θεσσαλονίκη.  

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής εντολή του προϊσταμένου εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης υιοθετήθηκε μια πρακτική αρχικά ενημέρωσης και εν συνεχεία ελέγχων με επιβολή προστίμων. 

Η πρώτη φάση διήρκεσε από 13/3 μέχρι 16/5 και διενεργήθηκαν συνολικά 355 ενημερώσεις σε όλη την πόλη. Η δεύτερη φάση διήρκεσε από 16/5 έως 30/6 όπου σε σύνολο 196 ελέγχων εντοπίστηκαν και βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις συνολικού ύψους 16.300€. 

Σε εβδομαδιαία βάση διατίθενται αυτοτελές διμελές κλιμάκιο από την δημοτική αστυνομία σε πρωινή η απογευματινή βάρδια για έλεγχο της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Σε μηνιαία δε βάση πάντα υπό την επίβλεψη εισαγγελέα διατίθεται προσωπικό ως συνδρομή στα κλιμάκια της Διεύθυνση Υγείας. 

Σύμφωνα με την δημοτική αστυνομία, οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν καθ’όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και θα εντατικοποιηθούν περισσότερο από αρχές Σεπτέμβρη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...