Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονικη : Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ.- Δημοτικής Αστυνομίας για τα δίκυκλα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας – Το μέλλον των νόμιμων θέσεων

Μια σημαντική επιχείρηση και δράση ενημέρωσης σημειώθηκε την Τετάρτη 25/9 το πρωί, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας από τον ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο, τον νέο διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθώς και τον Δημήτριο Δαγκλή, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας. Η επιχείρηση αφορούσε στο να ελέγχονται και να προειδοποιούνται τα δίκυκλα που περνούσαν από τον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, αλλά και να βεβαιώνονται παραβάσεις για παράνομα παρκαρισμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα, ένα φαινόμενο σύνηθες στην περιοχή της πλατείας.


Όπως σημείωσε ο ταξίαρχος, “Από τώρα και στο εξής θα μας βλέπετε πολύ συχνά μπροστά σας”. Συνέχισε λέγοντας πως, “Πρέπει να μπει τέλος στην ασυδοσία που υπάρχει, είτε στα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο, είτε στην απρόσκοπτη διέλευσή τους στην πλατεία. Κάπου το πράγμα έχει ξεφύγει Ιδιαίτερα η έλευση από τα πλακόστρωτα είναι και πάρα πολύ επικίνδυνη και για τους πεζούς, για παρασύρσεις και ατυχήματα. Και η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο”. Όσο για τα σημεία όπου θα γίνονται οι επιχειρήσεις, ο ταξίαρχος σημείωσε ότι το κέντρο είναι “αυτό που πονάει” καθώς αποτελεί άσχημη εικόνα για τους επισκέπτες της πόλης, ενώ υπάρχει υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό.Όπως σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Δαγκλής, μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Δωδεκανήσου, προχώρησαν αυτή τη φορά στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τα δίκυκλα, για να αποδώσουν την πλατεία και τα πεζοδρόμια στους πεζούς. “Οι δράσεις είναι στοχευμένες, γίνονται πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομική Διεύθυνση Τροχαίας και θα φέρουμε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα”, σημείωσε. Όσο για τα παράπονα πολιτών ότι δεν υπάρχουν θέσεις στην περιοχή για να παρκάρουν τα δίκυκλα, ο κ. Δαγκλής σημείωσε ότι “Αυτή τη στιγμή γίνεται μια καταγραφή των νόμιμων θέσεων για τα δίκυκλα, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, αν μπορούμε να τις αυξήσουμε, αν μπορούμε να κάνουμε και κάπου αλλού παρεμβάσεις για να δημιουργηθούν καινούριες θέσεις και σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί η λεπτομερέστατη καταγραφή θα αναρτηθούν όλες οι θέσεις για τα δίκυκλα στη σελίδα του Δήμου, ώστε ο κάθε πολίτης να γνωρίζει επακριβώς πού βρίσκονται. Από εκεί και πέρα ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος”.


Ανέφερε επιπλέον ότι αγγίζουν το ρεκόρ κλήσεων, ενώ υπογράμμισε ότι έχει αλλάξει η τακτική που ήθελε την δημοτική αστυνομία να περνάει από ένα σημείο μια φορά, με τους πολίτες να επαναπαύονται και να παρκάρουν παράνομα. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για την παράνομη διέλευση των δικύκλων είναι 100 ευρώ και για την παράνομη στάθμευση ξεκινάνε από 40 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Δαγκλής, οι δύο βάσεις της νέας διοίκησης του Δήμου είναι η ευταξία και τα ποσοστά συμμόρφωσης των πολιτών, και η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε τον αναγκαίο προειδοποιητικό χαρακτήρα για τους πολίτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...