Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Λαμιέων : Επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία με 11 θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών

Τη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων.


Η πρόταση που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της, το Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο και τους Αντιδημάρχους Σωτήριο Κουτσοβέλη, Δημήτριο Κυρίτση, Αμαλία Ποντίκα, Παναγιώτη Φώσκολο, Κωνσταντίνο Σταυρογιάννη, Κωνσταντίνο Μουστάκα και Παναγιώτη Στασινό, προβλέπει τροποποίηση του ΟΕΥ και τη δημιουργία Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας, με την αντίστοιχη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Η Δημοτική Αστυνομία θα είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, το ένα Οργάνωσης και Διοικητικής Μέριμνας και το άλλο Αστυνόμευσης.

Για τη λειτουργία τους θα συσταθούν 11 νέες οργανικές θέσεις δημοτικών αστυνομικών, ήτοι 3 ΠΕ, 1 ΤΕ και 7 ΔΕ, καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει τη μη επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και είχε προβλέψει στον ΟΕΥ τη σύσταση Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων και Τομέα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ενταγμένο στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, με αρμοδιότητες συναφείς με αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μάλιστα στην εισήγησή της η Εκτελεστική Επιτροπή περιλαμβάνει και τους κωδικούς από τους οποίους θα πληρωθούν οι υπάλληλοι για το 2019, ποσό που ανέρχεται στα 37.600 ευρώ.

Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετείχαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, Δημήτριος Μπεσλεμές, Δημήτριος Τζούφλας, Αθανάσιος Παπαχρήστος, Γεώργιος Παλιούρας, Δημήτριος Αργυρίου, Κωνσταντίνος Κερπινιώτης, Κωνσταντίνος Ξεφλούδας, Κωνσταντίνος Αναστασίου και Ιωάννης Ζωγράφος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...