Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης : Περισσότεροι από 200 έλεγχοι και 30 πρόστιμα σχετικά με την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Συμμορφώνονται οι «θεριακλήδες» με τον αντικαπνιστικό νόμο – Δημοτικοί αστυνομικοί καμουφλαρισμένοι με πολιτική περιβολή πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Ούτε έναν, ούτε δυο αλλά 236 ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και δημόσιους χώρους, προκειμένου να ελέγξει εάν τηρείται ή όχι η αντικαπνιστική νομοθεσία έχει πραγματοποιήσει σε διάστημα μόλις ενός μηνα η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης αλλά και μικτά κλιμάκια της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από τους 236 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκαν 33 παραβάσεις σε καταστήματα, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 50 ευρώ για τους θαμώνες των καταστημάτων και 600 ευρώ για τους επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr o Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο με την πλειοψηφία τόσο των καταστηματαρχών όσο και των θαμώνων να συμμορφώνονται με τις συστάσεις αλλά και τον νόμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 13 Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα μόνο οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνολικά 355 ενημερώσεις για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επίσης για το παραπάνω διάστημα πραγματοποιήθηκαν 707 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα, καθώς διαπιστώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα 12 μικτά κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών, αστυνομικών της ΕΛΑΣ και υπηρεσιακών παραγόντων της διεύθυνσης υγείας «χτένισαν» περιοχές ου δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται η όχι ο νόμος, πραγματοποιώντας συνολικά 80 ελέγχους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη καθημερινά ένα κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούμενο από δυο δημοτικούς αστυνομικός, ντυμένοι με πολιτικά «οργώνει» τους δρόμους της πόλης και τις γειτονιές, όπου υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια και πραγματοποιεί ελέγχους αποκλειστικά για το τσιγάρο. Την ίδια ώρα, άλλα δυο κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης για λοιπές παραβάσεις, όπως τραπεζοκαθίσματα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαφίλης ακόμα και ιδιοκτήτες καφετεριών ή πελάτες που θεωρούνται «δύσκολοι» τελικά συμμορφώνονται με την επίπληξη αλλά και το πρόστιμο το οποίο επιβάλλεται.

Το μεγάλο στοίχημα εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα κερδηθεί ή θα χαθεί το πρόσεχες διάστημα, καθώς η θερμοκρασία «πέφτει», ο καιρός χαλάει και τα πρωτοβρόχια Κάνουν την εμφάνισή τους. Ήδη πολλά καταστήματα έχουν συμμορφωθεί και απαγορεύουν το κάπνισμα στο εσωτερικό. «Μένει να αποδειχτεί εάν θα το κρατήσουν» σχολιάζει ο κ. Παπαφίλης.

Βαγγέλης Στολάκης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...