Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης με την ενεργή συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου

Το παιδικό οικογενειακό ραδιόφωνο Family fm 89.5, διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, την “6η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής” για όλη την οικογένεια  .

Η εκδήλωση ήταν και φέτος διήμερη όπως κάθε χρόνο και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Όλη η ομάδα του ραδιοφωνικού Σταθμού family fm 89.5 έδωσε το παρόν, κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης εθελοντικά για 6η συνεχή χρονιά ο Δικηγόρος και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης κύριος Βαγγέλης Αυγουλάς εκπροσωπώντας το κοινωνικό ενημερωτικό πόρταλ www.meallamatia.gr.

Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Στην πραγματικότητα ήταν ένα Δια-δραστικό Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με περισσότερες από 19 στάσεις θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή για παιδιά αλλά και για γονείς με δια δραστικές παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούσαν την οδική ασφάλεια από επιστημονικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Μικροί και μεγάλοι που επισκέφθηκαν την εκδήλωση, ενημερώθηκαν , έπαιξαν , διασκέδασαν, ευαισθητοποιήθηκαν και έζησαν αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες σε μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στο Ηράκλειο Κρήτης με επισκέπτες οικογένειες-ακροατές να ξεπερνούν τις 8.000 κάθε χρόνο!


Χορηγοί, υποστηρικτές και φορείς ανέλαβαν δράση και με ευχάριστη διάθεση ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια και τα βοήθησαν να αποκτήσουν από τώρα κυκλοφοριακή συνείδηση και να είναι παρατηρητές των γονιών τους σε κάθε τους διαδρομή.

Και φέτος οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία ανατροπής οχήματος 360 μοιρών και προσομοίωση πρόσκρουσης που θα τους μείνει αξέχαστη, από τις Σχολές οδηγών Στεφανάκης.Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με το πλήρωμα της Τροχαίας Ηρακλείου, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου, η Ε.Μ.Α.Κ και το ΕΚΑΒ με το πλήρωμα – διασώστες από τη κινητή Μονάδα νεογνών του Χαμόγελο του Παιδιού έδωσαν το μήνυμα ότι είναι κοντά στο παιδί και στην οικογένεια.

Σύλλογοι ΑμεΑ έδωσαν το Παρόν περνώντας το δικό τους μήνυμα και διεκδικώντας προσβασιμότητα στην καθημερινότητα.

Ο σύλλογος βρεφονηπιοκόμων Κρήτης και Αιγαίου προσέγγισε τους μικρούς παρατηρητές με μεγάλη ευαισθησία και όμορφες δράσεις.


Συμπληρώθηκαν εκατοντάδες ερωτηματολόγια της Παγκόσμιας Έρευνας για τις Επιπτώσεις των Τροχαίων Συγκρούσεων από τα SOS ΤΡΟΧΑΙΑ EΓΛΗΜΑΤΑ καθώς και για τη Συμπεριφορά των οδηγών από το LAHERS του Ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης συμβάλλοντας στις μελέτες για τις ενέργειες βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας.

Στις συζητήσεις και τη μαραθώνια ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης ραδιοφωνικά, κυριάρχησε η θλιβερή αύξηση των τροχαίων συμβάντων στην Κρήτη και η ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου οδικού δικτυού στο νησί μας.


Τα παιδιά γνώρισαν και τον νέο ήρωα κυκλοφοριακής αγωγής τον κ.Κοκοδούλη που μέσα από την αστεία περιπέτεια του μαθαίνει στα παιδιά την οδική ασφάλεια, απασχολήθηκαν δημιουργικά στις δεκάδες δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες με θέμα την οδική ασφάλεια, ολοκληρώνοντας τη εκπαίδευσή τους με την βόλτα με μπαταριοκίνητα οχήματα ή με τα ποδήλατα (πάντα με ζώνη και κράνος) με τη εθελοντική παρουσία -Συνδρομή του Κουρουπάκη Νικόλαου Εκπαιδευτή στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγης της ΔΗ.ΚΕ.Η του Δήμου Ηρακλείου.


Επίσης μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των οικογενειών τόσο στο bazaar Χαμόγελο του Παιδιού όσο και στη συγκέντρωση τροφίμων για την Διακονία Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για το εθελοντικό σωματείο οι ΑΤΑΧΤΟΙ.

Κείμενο : meallamatia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...