Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Κινητικότητα: Όλες οι θέσεις του α’ κύκλου 2019 -Πώς να υποβάλετε αιτήσεις

Συνολικά 7.230 κενές θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν υποψήφιοι προς μετακίνηση υπάλληλοι καταθέτοντας την αίτησή τους μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου -στη διάρκεια του δεκαπενθημέρου που προβλέπει ο νόμος- στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (www.apografi.gov.gr). Από τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων οι 6.757 θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 473 μέσω αποσπάσεων.

Στον κύκλο που άνοιξε οι προσφερόμενες θέσεις είναι αυξημένες κατά 32% συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο, που ήταν μέχρι πρότινος ο μαζικότερος προσφέροντας προς κάλυψη 5.440 θέσεις. Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνει αφενός μεν ότι έχει αρχίσει και υιοθετείται από τους δημόσιους φορείς το πνεύμα του πλαισίου της κινητικότητας και αξιοποιείται προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους, αφετέρου δε ότι παραμένουν μεγάλες οι ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών σε προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκαθαρίσει πως για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα θα κινηθεί στο δόγμα «πρώτα κινητικότητα, μετά προσλήψεις». Επομένως ο επικείμενος κύκλος κινητικότητας αναμένεται να επηρεάσει και το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

► Δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις ΕΔΩ

Οδηγίες του υπουργείου

Σε συνέχεια ανάρτησης των αιτημάτων των φορέων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και αναγκών με απόσπαση, παρατίθενται με την παρούσα βασικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένων στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2019.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος μπορεί να υποβάλει αίτηση για την μετάταξη του σε κενή οργανική θέση ή/και την απόσπαση του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από 03 Δεκεμβρίου έως και την 17η Δεκεμβρίου 2019.

Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στην εφαρμογή του μητρώου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι πληκτρολογούν τους κωδικούς TAXISnet που ήδη διαθέτουν.

Κατόπιν, ο υπάλληλος επιλέγει «Εξουσιοδότηση» και μεταφέρεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, όπου μπορεί να δει τις διαθέσιμες θέσεις του κύκλου κινητικότητας και να υποβάλει αίτηση για την θέση/σεις που τον ενδιαφέρουν για μετάταξη ή απόσπαση μέσου του νέου Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Ο υπάλληλος επιλέγοντας το πεδίο «Μετάβαση στις Θέσεις του Κύκλου Κινητικότητας» μπορεί να δει τις κενές θέσεις που προκηρύσσονται στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου Κινητικότητας 2019.

Στη συνεχεία, μέσω της επιλογής «Νέα Αίτηση» μπορεί ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση για την πλήρωση μιας ή περισσοτέρων κενών θέσεων με μετάταξη ή/και προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση. Η αίτηση υποβάλλεται μέσω κατάλληλα διαμορφωμένης ηλεκτρονικής φόρμας, όπου η εφαρμογή προσυμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία από την καρτέλα του υπαλλήλου όπως αυτή τηρείται από την Διεύθυνση Προσωπικού του Φορέα του. Επιλέγοντας το πεδίο «Προσθήκη Θέσης» μπορεί να προστεθεί η θέση/θέσεις που επιθυμεί.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το αρ. 34 του ν.4531/2018, οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για τις θέσεις έως και τριών (3) φορέων κατ’ ανώτατο όριο. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄ 75) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, δίνεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης της αίτησης και μεταγενέστερης ολοκλήρωσης/υποβολής της. Μετά την οριστική υποβολή, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης και εκτύπωσης του αποδεικτικού υποβολής από τον υπάλληλο. Ο υπάλληλος μπορεί, εφόσον η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν έχει παρέλθει, να προχωρήσετε στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν τα στοιχεία του Μητρώου δεν είναι ενημερωμένα, επικοινωνήστε με την Διεύθυνση Προσωπικού για την επικαιροποίησή τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της διαδικασίας μέσω της εφαρμογής παρατίθενται στο εγχειρίδιο που είναι αναρτημένο στην  ιστοσελίδα της απογράφης (www.apografi.gov.gr).

6 σχόλια :

Μάκης Δημάκης είπε...

Παρατηρω σε αναρτήσεις πικρόχολα σχόλια από άχρηστους κ ηλιθιους δημοτικούς. Όποιος θέλει να έρθει δημόσια να τοποθετηθεί σε συμβούλιο . Όταν έτρεχαν κάποια άτομα κόντρα σε όλα εσείς ήσασταν αλλού. Οφείλουμε σε αυτούς πάρα πολλά. Σεβασμός ρε γυναικουλες κ βγητε επωνυμα να μιλήσουμε

Giannis είπε...

Ρε ανύπαρκτο μπετό την άποψη του λέει ο άνθρωπος.γιατι ρε τη δεχεσαι;Γιατί η δημοτική αστυνομία έτσι όπως την οραματίζονται κάποιοι είναι πολύ αντρική για σένα ε;πιο γελοίος και από το καραγκιόζη έχεις καταντησει

vourlismenos είπε...

Ευχαριστώ φίλε Μάκη που έβγαλες το συμπέρασμα ότι ειμαι άχρηστος κ ηλίθιος κ γυναικούλα Επειδή λέω αλήθειες και Μόνο.Αυτά που ζω κ βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια.Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις είμαι από αυτούς που στήριξαν κ συμμετείχαν καθημερινά κ παντού σε όλη την Αττική.Γι αυτό έχω πλήρη εικόνα του τί έχει συμβεί κ του τί συμβαίνει τώρα.Εκτός κ αν είσαι κ εσύ ένας από αυτούς κ σε ενοχλεί η αλήθεια.Βρωμας από μακριά τεστοστερόνη.Μείνε μακριά μου.κινδυνεύω

Μάκης Δημάκης είπε...

Γιάννη τιουτε από Συγγρού γράφεις; βούρλο μένε δεν λες αλήθεια. Λες ψέματα.

Giannis είπε...

Μάκη καλύτερα να πάρεις σύνταξη παλικάρι μου!Να ηρεμήσεις εσυ να γλιτώσουμε εμείς...άντε ρε παλικάρι καν το να σωθουμε

Μάκης Δημάκης είπε...

θα παρω σε 3 χρονια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...