Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Μνημόνιο...συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. - Δημοτικής Αστυνομίας δήμου Αθηναίων

Στην υπογραφή μνημονίου τετραετούς συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας προχώρησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι δύο φορείς αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός κοινού Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας λαμβάνοντας υπόψιν τους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος ασφάλειας στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού, την επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση, την έντονη τουριστική, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα αλλά και τη σύνθετη φύση των προβλημάτων ασφάλειας, καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καθημερινό επίπεδο.

«Ο βιαστής είσαι εσύ» : Από τη Χιλή μέχρι τη ΓΑΔΑ οι γυναίκες στέλνουν μήνυμα
Στόχος του Κέντρου Διαχείρισης της Καθημερινότητας είναι η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των δημοτών και των υποδομών της πόλης, την επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη διαφύλαξη της ομαλής οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Αθήνα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τετραετής συνεργασία των δύο υπηρεσιών, περιλαμβάνει δράσεις όπως:

– Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και προστασίας για την πόλη των Αθηνών, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

– Ο σχεδιασμός και υλοποίηση πολιτικών και δράσεων πρόληψης σε καθημερινό επίπεδο.

– Κοινές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης, την ασφάλεια και την προστασία μεγάλων εκδηλώσεων και την διαχείριση  κατειλημμένων χώρων.

– Ο σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την ελαχιστοποίηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την υποστήριξη ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων και την ενίσχυση του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

– Σχεδιασμός πλαισίου ενεργής συμμετοχής και συνεργασίας Δήμου, πολιτών, κοινωνικών φορέων και Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας.

– Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο φορέων.
– Η προετοιμασία και συμμετοχή σε ερευνητικά και ευρωπαϊκά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στους τομείς της ασφάλειας και της προστασίας.

– Η διοργάνωση και υλοποίηση κοινών ενημερωτικών και επικοινωνιακών δράσεων για την προστασία από τις απειλές σε καθημερινό επίπεδο και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά ότι: «Η ασφάλεια ή εξασφαλίζεται στην καθημερινότητα ή δεν υπάρχει. Ενώνουμε δυνάμεις με το δήμο για να κάνουμε την ασφάλεια πράξη. Τα αποτελέσματα θα τα δουν οι Αθηναίοι στη ζωή τους. Είναι αυτονόητο, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ξεκινάμε από την Αθήνα, όμως η Αστυνομία θέλει να επεκτείνει και σε άλλους δήμους αυτή τη συνεργασία ».

Ακόμη ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε: «Το Κοινό Κέντρο Διαχείρισης της Καθημερινότητας είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε το δήμο. Ξεκινάμε με ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που έχουμε μπροστά μας για να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο. Τον πολιτισμό της καθημερινότητας, την ασφάλεια των Αθηναίων, την ανάγκη να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινή ζωή στην πόλη με κοινό σχέδιο, κοινές και συντονισμένες δράσεις της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας. Και ευχαριστώ τον κ. Χρυσοχοΐδη γιατί όχι μόνο αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη συντονισμού των δύο υπηρεσιών, αλλά και προχωρά στην πράξη».

7 σχόλια :

f.a. είπε...

Καλά... Πεθαίνω... Συγγνώμη αλλά αυτά είναι αστεία. Πάλι δε θα κάνουμε τπτ, πάλι θα θυμόμαστε, πάλι οι αστυνομικοί θα τρέχουν για ναρκωτικά και νέος θα πηγαίνουμε για καφέ, και πάλι θα έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από κεφάλι μας που δε θα ξέρει την τύφλα του και νέος δε θα ξέρουμε τι να τον κάνουμε...
Χαζομάρες... Ασ σοβαρευτούν λίγο

Karaman είπε...

Μνημόνια συνεργασίας, ημερίδες και ξύσ' τα φρύδιας. Ο θεσμός αναβαθμίστηκε με άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας και κλασικά μόνο για την (Ελλάδα είναι μόνο η) Αθήνα! Τελικά μόνο με Ηλία δήμαρχο θα έστρωνε αυτή η υπηρεσία..

vourlismenos είπε...

Πρωτοβουλία του Μπακογιάννη ήταν φίλοι.Δεν εμποδίζεται κανένας άλλος δήμαρχος να πράξει το ίδιο.Δεν είναι νόμος.Συνεργασιες είναι.Ετσι κ αλλιώς ανέκαθεν(τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα)έχουμε συνεργασία ΣΥΚΕΑΠ,Μικτά, ελέγχους κ περιπολίες με την ΕΛΑΣ.Αε κάνουν κ οι άλλοι το ίδιο.Τωρα αν υπήρχε τρόπος να γίνει με νομοθετική ρύθμιση το οτιδήποτε για το σύνολο της δημοτικής αστυνομίας κ ΕΛΑΣ μακάρι.Αλλα ειλικρινά μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας κ ξέροντας τι επιθυμούν κάποιοι σε καίριες θέσεις της υπηρεσίας.......χλωμοτατο.Θα ξεβολευτει πολύ.......... σάπιος κοσμακης

Giannis είπε...

Ας ξεβολευτουν και ας πάει παρακάτω αυτή η υπηρεσία επιτέλους.μπραβο στον δήμαρχο της Αθήνας και στον υπουργό.ελπιζω να επεκταθούν τέτοια μνημόνια και σε άλλους δήμους και σε ολους

Μάκης Δημάκης είπε...

Γιάννη εσένα δεν σε συμφέρει γιατί θα σου αλλάξουν το πόστο στην Συγγρού!

Giannis είπε...

Ωωωωπ Μάκη πεταχτηκες!άρα θα ξεβολευτεις και συ!αλλά θα γίνεις άντρας κοριτσι μου!άνθρωπε της φαπας

Μάκης Δημάκης είπε...

Μην λες κ είκοσι ότι λέω πάρα είκοσι ανθρωπάκι δίχως προσωπικοτητα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...