Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Ερώτηση στην Βουλή από 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ενίσχυση με προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η Δημοτική Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλει στην κάλυψη σημαντικών αναγκών των Δήμων της χώρας μας, ο οποίος καταργήθηκε επί Υπουργίας του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2013 και επανιδρύθηκε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σήμερα, που έχουμε αφήσει πίσω μας τα μνημόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν με προσωπικό οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε με την σειρά τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών τους».

Όπως είναι γνωστό, το 2013 είχαν καταργηθεί οι θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών και είχαν όλοι ενταχθεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Το 2015, η Δημοτική Αστυνομία ανασυστάθηκε με στόχο να ενισχύσει το δύσκολο έργο των Δήμων και τη σωστή λειτουργία των πόλεων. Το εκ νέου όμως, μετακινηθέν από την ΕΛΑΣ προς τους Δήμους προσωπικό, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, γι’ αυτό και ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.

Αναλυτικά, η ερώτηση:

Με τις διατάξεις του άρθρου 81 § 1 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α΄167/23.7.2013) καταργήθηκαν στους δήμους οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ (;;;) Δημοτικής Αστυνομίας και το από της ισχύος του Νόμου υπηρετούν σε αυτές προσωπικό εντάχθηκε σε πρόγραμμα κινητικότητας. Οι τέως δημοτικοί αστυνομικοί εντάχθηκαν σε επί τούτου συσταθείσες θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Στη συνέχεια, με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α΄ 47/11.5.2015), η Δημοτική Αστυνομία και οι προαναφερόμενοι κλάδοι ανασυστάθηκαν, ενώ ρυθμίστηκαν θέματα των αρμοδιοτήτων της και του μετακινηθέντος προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας εμπράκτως ενίσχυσε το δύσκολο έργο των Δήμων της χώρας και τη σωστή λειτουργία των πόλεων μας και συνέβαλε στη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία είναι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, επιφορτισμένη με 33 συνολικά αρμοδιότητες που συμβάλλουν στην εξομάλυνση προβλημάτων και στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων της χώρας, όπως είναι το παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, η τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, το παραεμπόριο, ο έλεγχος των λαϊκών αγορών, η υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος κατάληψης δημόσιων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Επειδή το εκ νέου μετακινηθέν από την Ελληνική Αστυνομία στους δήμους προσωπικό, το οποίο τοποθετήθηκε στους ανασυσταθέντες κλάδους της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν επαρκεί για την κάλυψη των προκυπτουσών από τις αρμοδιότητές της αναγκών, τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μουζάλας Ιωάννης

Βαρδάκης Σωκράτης

Βασιλικός Βασίλειος

Γιαννούλης Χρήστος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καφαντάρη Χαρά

Λάππας Σπυρίδων

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μωραΐτης Θάνος

Παππάς Νίκος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκούφα Μπέττυ

Σπίρτζης Χρήστος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Ψυχογιός Γεώργιος

www.candiadoc.gr

3 σχόλια :

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος είπε...

Γνωρίζει κανείς για την προσωπική διαφορα που κόπηκε οσων ήρθαν από τα κ.κ.;;

Karaman είπε...

Γιατί οι 21 βουλευτές του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ δεν μας λένε γιατί έκαναν επανασύσταση του κ_λου πρώτα; Επέστρεψαν όλοι στην θέση τους; Όχι βέβαια, εκπαιδευμένοι από σχολές δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται σε θέσεις άσχετες με αυτές που διορίστηκαν. Επέβαλαν σε όλους τους δήμους να επανασυστήσουν δημοτική αστυνομία; Ξανά όχι. Μήπως πρώτα να κράξουν τους εαυτούς τους;
Μας έχουν γραμμένους και ξεχασμένους πρώην και νυν κυβερνώντες και ίσως μας αξίζει γιατί οι περισσότεροι κοιτάμε το ρολόι και την ημέρα που θα μπουν τα λεφτά!
1500 ειδικοί φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ
800 συνοριακοί φύλακες στην ΕΛ.ΑΣ (προσεχώς)
1500 λιμενοφύλακες στο Λ.Σ (προσεχώς)
0 δημοτικοί αστυνομικοί
Άνοιγμα σχολών και προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών, προεκλογικά μόνο.
Που θα πάει θα ανακαλύψουμε την φωτιά κάποια στιγμή..

Μάκης Δημάκης είπε...

συμφωνω. Χωρις σχολη εστω και 20-30 ατομα ετησιως δεν γινεται ΤΙΠΟΤΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...