Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Κ. Ζέρβας : «Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης αποτελεί το πλέον πετυχημένο παράδειγμα στη χώρα»

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφάλειας που απασχολούν την πόλη και τόνισε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας. Περισσότερες δυνάμεις και περιπολίες στην πόλη είναι το πάγιο αίτημα. «Από την πλευρά μας, ως Δήμος, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις προϋποθέσεις του εγκλήματος. Με καλές χρήσεις – όπως το Χριστουγεννιάτικο χωριό-  με φωτισμό, με διαφύλαξη και καλή συντήρηση του δημοσίου χώρου θέλουμε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη αφιλόξενο χώρο για την μικροεγκληματικότητα».

«Θέλω από το βήμα αυτό να εξάρω τις προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας. Η νέα στρατηγική που ακολουθείται από το Σεπτέμβριο έχει δώσει ήδη τα πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα» τόνισε αναφερόμενος στο έργο που έχει ήδη λάβει χώρα. «Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στον αντικαπνιστικό – Συνεχείς έλεγχοι για τη στάθμευση – Σημαντικό χτύπημα στο παρεμπόριο – Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

«Όλα αυτά με στοιχεία, με συγκριτικά στοιχεία που αποδεικνύουν αποτελεσματικότητα, συστηματική δουλειά, εγρήγορση. Αξίζει να σας μεταφέρω μόνον ότι η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πλέον πετυχημένο παράδειγμα στη χώρα. Δεν υποστηρίζω ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Μία πόλη χωρίς υποδομές, χωρίς καλή αστική συγκοινωνία και μετά από μία δεκαετία χαλαρότητας των κανόνων δεν μπορεί να αναταχθεί άμεσα. Κινούμαστε όμως στη σωστή κατεύθυνση»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...