Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτική Αστυνομία : Η επανασύσταση

Η Δημοτική Αστυνομία μετρά ήδη μία δεκαπενταετία θεσμοθετημένης παρουσίας σε Δήμους της Ελληνικής επικράτειας. Υπηρεσίες απαρτιζόμενες από ένστολους υπαλλήλους με καθήκοντα σχετιζόμενα κατά βάση με την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας συστάθηκαν, καταργήθηκαν …και επανασυστάθηκαν.

Τι οδήγησε στην κατάργηση μιας τόσο νευραλγικής Υπηρεσίας; Δε θα το μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο δε δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να αναδειχθεί το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί απλά δεν έγινε ποτέ Αξιολόγηση Δομών. Εν μέσω κρίσης μετρήσαν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θύματα στην κυριολεξία, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία, συνάδελφοι που δεν άντεξαν το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων χάνοντας την δουλειά τους εν μία νυχτί.

Ακολούθησε ένας ανελέητος κατακερματισμός, με υπαλλήλους να διασκορπίζονται σε άλλες υπηρεσίες Δήμων ή της κεντρικής Διοίκησης, σε Αστυνομικά Τμήματα ή σε Καταστήματα Κράτησης. Και  στα γραφεία που άλλοτε έσφυζαν από ζωή έμεινε πίσω ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος είτε τέθηκε σε αχρηστία είτε …εξαφανίστηκε. 

Η πραγματικότητα ωχριά στα γραφόμενα και πονάει κάθε έναν από εμάς που γυρίσαμε πίσω και αποφασίσαμε να δώσουμε για δεύτερη φορά την ίδια μάχη, με χειρότερα δεδομένα και με το φόβο αν μη τι άλλο μιας νέας κατάργησης. Όμως έχουμε στα χέρια μας  νέα όπλα και αυτά είναι …. η γνώση, η εμπειρία και η αγάπη της τοπικής κοινωνίας.

Με αυτά τα όπλα είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελείται καθημερινά σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε  καθημερινά τους προβλήματα και αυτό το έργο θα το αναδείξουμε πέρα και πάνω από επικοινωνιακά κατασκευάσματα.

Γιατί οι αριθμοί μιλούν… και γιατί πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά πόσο χαοτικά και δύσρυθμα λειτουργεί ΧΩΡΙΣ τη Δημοτική Αστυνομία, η κατάργηση ήταν κατά κοινή παραδοχή ένα λάθος που το πλήρωσαν οι Δήμαρχοι πολύ ακριβά.

Όμως σε αυτό το νέο ξεκίνημα δεν πρέπει να ξεχαστούν και τα λάθη που έγιναν… οι υπάλληλοι πρέπει να εξοπλιστούν επιτέλους με τα αναγκαία μέσα και να θωρακιστούν θεσμικά.

Υπό αυτή την σκοπιά προσβλέπουμε όλοι στη σύσταση του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών.Κόττα Βαρβάρα 
Π.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...