Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Κορωναϊός: Άδειες ειδικού σκοπού σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα - Πώς θα δίνονται (βίντεο). Σήμερα αναμένεται η σχετική ΠΝΠ

Άδειες ειδικού σκοπού επιπρόσθετες από την κανονική, με πλήρεις αποδοχές, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για εργαζόμενους γονείς θεσπίζει η κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα σε ΠΝΠ που θα δημοσιευθεί σήμερα θα προβλέπεται:

-Οι άδειες ειδικού σκοπού θα ισχύουν όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία και μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 και θα καλύπτονται στο Δημόσιο καθ’ ολοκληρία από το κράτος και κατά 1/3 στον ιδιωτικό τομέα.

-Οι άδειες ειδικού σκοπού θα δίνονται στον ένα από τους δύο γονείς. Αν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται. Σε περίπτωση μονογενεϊκής οικογένειας θα τη λαμβάνει ο ένας γονέας.

-Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας θα χρεώνεται μία ημέρα από την κανονική άδεια.

-Προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα αλλά και το Δημόσιο να εφαρμόζουν ευέλικτο ωράριο εργασίας

-Παράλληλα προτείνεται εργασία εξ αποστάσεως (τηλεργασία). Ο κ. Πέτσας έκανε σαφή αναφορά στον ιδιωτικό τομέα, όχι ωστόσο και στο Δημόσιο, όπου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόλις στο 10 έως το πολύ το 20% των υπηρεσιών.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...