Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Κρήτη-Ηράκλειο: Εκατοντάδες οι έλεγχοι, μία βεβαιωμένη παράβαση από την Δημοτική Αστυνομία

Για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας η Δημοτική αστυνομία έχει διενεργήσει περίπου 800 ελέγχους, σε πεζούς και οχήματα.

Έχει βεβαιωθεί μια παράβαση. 

"Την πρώτη μέρα συναντήσαμε απειθαρχια σε ένα σημαντικό μέρος των πολιτών" είπε ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακος.

Από τη δεύτερη μέρα μέχρι και σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, παρουσιάζεται "μεγάλη διαφορά" στη συμπεριφορά του κόσμου. "Οι πολίτες στο μεγαλύτερο ποσοστό έχουν πειθαρχησει". 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς. 

Σημειώνεται ότι η Δημοτική αστυνομία εποπτεύει και τις Λαϊκές Αγορές, όσον αφορά την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους, η οποία θα είναι σύμφωνη με τους κανόνες δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας. 

"Και στις λαϊκές αγορές τις πρώτες μέρες υπήρχαν κάποια προβλήματα" παραδέχεται ο κ. Παττακος. "Σήμερα", όπως προσθέτει, "στη λαϊκή αγορά που διεξάγεται στο οικόπεδο Λυδακη στις Πατελες, η κατάσταση έχει σχεδόν ομαλοποιηθεί"

Ο ένας πάγκος από τον άλλο θα πρέπει να απέχει πέντε μέτρα. "Ο χώρος στη συγκεκριμένη λαϊκή είναι άνετος, καθόσον πρόκειται για οικόπεδο" σημειώνει ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

"Προβλήματα με τις αποστάσεις σε κάποιο μικρό βαθμό παρατηρούνται στις γειτονιές  όπου φιλοξενούνται οι παραγωγοί, αφού η έκταση των δρόμων δεν είναι δέκα μέτρα ένθεν κι ένθεν, με αποτέλεσμα οι πάγκοι να μπαίνουν σε αραιή απόσταση και διαγωνίως"  κατέληξε ο κ. Παττακος. 

www.cretalive.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...