Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Ξανά στην ατζέντα της κυβέρνησης το κλείσιμο καναλιών της ΕΡΤ - Τι απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ

«Στην ιστορία άνθρωποι και γεγονότα εμφανίζονται δύο φορές: την πρώτη σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα»

Το ζήτημα της συρρίκνωσης της ΕΡΤ επανέρχεται ξανά στην κυβερνητική ατζέντα. Τις πληροφορίες δημοσίευσε η στήλη στην έντυπη έκδοση στις 16 Φεβρουαρίου και στην ηλεκτρονική στις 18.02.2020. Γράφαμε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το κλείσιμο καναλιών της ΕΡΤ ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών! Η απάντηση στο αίτημα της εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, όπως έχει γράψει η στήλη, ήταν αρνητική, όπως επίσης και στο ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού σε ειδικότητες όπου έχει κενά η ΕΡΤ. Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν και στο επόμενο βήμα επιστροφής στο παρελθόν, θέτοντας ως προϋπόθεση το κλείσιμο τηλεοπτικών προγραμμάτων”.

Στο θέμα επανέρχεται η “Real News” η οποία το 2013 είχε και το αποκλειστικό ρεπορτάζ για την επιβολή μαύρου στην ΕΡΤ, δύο βδομάδες πριν υλοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο. Η εφημερίδα γράφει πως “το σχέδιο απομείωσης της ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους, που είχε προταθεί από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ τον Ιούλιο του 2018 βγαίνει από το συρτάρι”

Τι απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ

To  "ρεπορτάζ"  της real news , όπως καταγράφεται στο ένθετο  real life  της  προηγούμενης Παρασκευής 29/2/2020, σχετικά με την  επαπειλούμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ  και την δραστική μείωση  του προσωπικού στα  412 άτομα, αφενός   έχει  "ειδική"  αξία  δεδομένου  ότι   η ίδια  εφημερίδα  στις 26 Μαΐου του 2013 με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της "αποκάλυπτε" την απόφαση της τότε κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, αφετέρου  επιβεβαιώνει  αυτά  που η ΠΟΣΠΕΡΤ  καταγγέλλει  με  ανακοινώσεις  της εδώ και καιρό , ότι δηλαδή  ο απώτερος  στόχος  της κυβέρνησης  είναι να  συρρικνωθεί   η ΕΡΤ  σε μέγεθος,  ποιότητα και προσωπικό στα επίπεδα  των μορφωμάτων  της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Δυστυχώς  το 2013  η "αποκάλυψη" της real news (κατ΄άλλους αναγνωριστική  "προειδοποίηση για  ανίχνευση  εκ μέρους της κυβέρνησης των  αντιδράσεων  της κοινής  γνώμης και των εργαζομένων στην ΕΡΤ), παρ΄όλες  τις  on camera   διαψεύσεις τότε  κυβερνητικών στελεχών , 20 ημέρες μετά   τη δημοσίευση επαληθεύτηκε με το γνωστό "πραξικόπημα  του μαύρου".

Ο  τότε  βουλευτής  της Ν.Δ  Αργύρης  Ντινόπουλος  ο οποίος  ως προσκεκλημένος  της ΝΕΤ, έσκιζε  τα  κομματικά του ιμάτια  κατηγορώντας  μάλιστα  με οξύτατο τρόπο τον  εκδότη της real news  Ν. Χατζηνικολάου , ένα μήνα μετά μιλώντας  στην αυτοδιαχειριζόμενη  απο τους εργαζόμενους ΕΡΤ ομολογούσε ότι "Είχε καλύτερη πληροφόρηση η συντάκτρια του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, η κυρία Μακρή, από την πληροφόρηση που είχα εγώ. Κοντολογίς, η συγκεκριμένη εφημερίδα ήξερε πριν από 20 ημέρες αυτό, που εγώ έμαθα 2-3 ώρες πριν συμβεί".

Δεν ξέρουμε αν και σήμερα  η real news  "αποκαλύπτει"  ή  ρίχνει  ανιχνευτικές  "βολές ειδήσεων"  ως "λαγός"  της κυβέρνησης.

Αυτό  που ξέρουμε όμως  και θα πρέπει να το καταλάβουν  καλά  οι νοσταλγοί  του μαύρου, είναι  ότι  οι εργαζόμενοι  έχουν αποδείξει,  ότι  δεν τρομοκρατούνται.

Αν χρειαστεί και πάλι θα δώσουμε   ανένδοτο αγώνα  αντιστεκόμενοι  σε κάθε  απόπειρα  περιστολής και συρρίκνωσης  της  Δημοκρατίας , διότι περί αυτού πρόκειται, αφού  η ενδυνάμωση  του καρτέλ της μιντιακής  διαπλεκόμενης ολιγαρχίας  εις βάρος  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χτυπά  ευθέως  έναν εκ των  θεμελιωδών  πυλώνων της.


Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι το "μαύρο" της ΕΡΤ ανακοινώθηκε και έλαβε χώρα στις 11 Ιουνίου 2013 με το αναλογικό σήμα να διακόπτεται τις 22:54, το ψηφιακό στις 23:12 και το ραδιοφωνικό στις 23:22. Ήταν, χωρίς να το γνωρίζουμε τότε (αν...και όπως φάνηκε τελικά, κάποιοι ήξεραν), ο προάγγελος της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων που ανακοινώθηκε μέσω φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στις 5 Ιουλίου 2013, δηλαδή  μόλις 24 ημέρες μετά...

Ας μην επαναπαυόμαστε γενικώς λοιπόν. Τώρα ξέρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...