Σελίδες

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΣΔΑ : Συνάντηση με τον Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου εσωτερικών - Ενημερωτική Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, 

Το σωματείο του Πα.Σ.Δ.Α. την Παρασκευή 23/02/2024 συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου εσωτερικών κ. Δημήτρη Κιρμικίρογλου με τον οποίο συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:


1) Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση ΦΕΚ για τη νέα στολή, διακριτικά, σήμα και υπηρεσιακή ταυτότητα. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι το πολύ σε δεκαπέντε ημέρες θα έχουμε την έκδοση του ΦΕΚ.

2) Συμφωνήσαμε να υπάρξει πρόβλεψη και να προχωρήσουμε σε δεύτερη προκήρυξη προσλήψεων και να δοθεί η δυνατότητα σε δήμους που δεν ζήτησαν δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και σε όσους θέλουν να αυξήσουν το ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό τους να τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν με τον προγραμματισμό προσλήψεων που θα καταθέσουν μέσα στο 2024.

3) Υπήρξε θετική ανταπόκριση στο αίτημα του συλλόγου μας ,το οποίο επαναφέρουμε, για αναγνώριση ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας , τον  χρόνο εκείνο που οι δημοτικοί αστυνομικοί υπηρέτησαν σε άλλους φορείς ως αποτέλεσμα της διαθεσιμότητας.

4) Ζητήσαμε να αφαιρεθούν  το σεμινάριο και οι εξετάσεις που ορίζονται στο άρθρο του νόμου αναφορικά με την εξέλιξη στον βαθμό και να αρκούν μόνο τα χρόνια ωρίμανσης που απαιτούνται. Επιπλέον ζητήσαμε για ακόμα μια φορά να υπάρξει πρόβλεψη και για τους συναδέλφους δημοτικούς αστυνομικούς κατηγορίας ΔΕ ώστε να έχουν περαιτέρω εξέλιξη στον βαθμό. Στα συγκεκριμένα αιτήματα δεν ήταν αρνητικός και υποσχέθηκε να τα επανεξετάσει.

5) Καταγγείλαμε επίσης τις παρατυπίες και τις παρανομίες που ασκούν κάποιοι δήμαρχοι εις βάρος των συναδέλφων μας και του θεσμού μας και για αυτό το λόγο ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την σύσταση των τμημάτων που ορίζονται στο νόμο 5003/22.

6) Ακόμη ζητήσαμε να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια μόνο για δημοτικούς αστυνομικούς που θα άπτονται των αρμοδιοτήτων που ασκούν .

7)Μας ενημέρωσε επιπλέον ότι προχωράει και η σύσταση του ειδικού πειθαρχικού για τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Επίσης έπειτα από αίτημα που είχε θέσει ο σύλλογος μέσα στο 2024 θα έχουμε νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, όπου  θα καταθέσουμε και τις δικές  μας προτάσεις, προσαρμοσμένο στα νέα πλέον δεδομένα. Υπενθυμίζω ότι ο τωρινός κανονισμός λειτουργίας είναι από το 2004.

9) Επίσης ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών που πρόκειται να προσληφθούν διότι η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει. Βρισκόμαστε στα όρια.

10) Τέλος ρωτήσαμε τι ακριβώς σημαίνει η εμπειρία που αναφέρεται στην προκήρυξη. Η απάντηση ήταν ότι είναι θέμα του ΑΣΕΠ και ορίζεται σε όλες τις προκηρύξεις. Ζητήσαμε να δοθούν διευκρινίσεις από τον ΑΣΕΠ.

Συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεστε παραμένουμε πιστοί και αμετακίνητοι στα αιτήματα που θέτουμε και όσα δεν επιλύθηκαν με την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου τα επαναφέρουμε και τα διεκδικούμε εκ νέου από τη νέα διοίκηση.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα έχετε άμεση ενημέρωση.