Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Προκήρυξη 1Κ/2024 για Δημοτική Αστυνομία : Περισσότερες από 19.000 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ μέχρι στιγμής - Ένας στους 16 υποψήφιους κρίνεται διοριστέος

Περισσότερες από 19.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του proson.gr (μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 26/3), στην προκήρυξη 1Κ/2024 για τη Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα, πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής εκτιμούν ότι μέχρι αύριο που λήγουν οι αιτήσεις, ο αριθμός θα αυτός έχει ξεπεράσει τις 20.000. Ακόμα δεν είναι γνωστό πως κατανέμονται οι αιτήσεις (ανά βαθμίδα εκπαίδευσης), ωστόσο από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι περίπου ένας στους 16 υποψηφίους θα κριθεί τελικά διοριστέος σε μία από τις 1.213 κενές θέσεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις στην προκήρυξη 1Κ/2024 για την πλήρωση 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία παρατάθηκαν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024. Πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr πως η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων. 

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στην προκήρυξη πρέπει επίσης να πληροί τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχουν τεθεί καθώς και να κατέχει τα βασικά τυπικά προσόντα. Πιο συγκεκριμένα, τα 5 βασικά προσόντα που υπάρχουν στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας είναι τα εξής:

  • Ηλικία (οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών)
  • Ύψος (οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες)
  • Αγγλικά
  • Υπολογιστές
  • Κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών

Όπως είναι κατανοητό υπάρχουν κόφτες που δεν μπορείτε να παρακάμψετε (όπως η ηλικία και το ύψος). Εάν όμως πληροίτε τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια τότε μπορείτε εύκολα και γρήγορα να παρακάμψετε τους υπόλοιπους. 

www.proson.gr