Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΟΠ-ΟΤΑ για το ποια Ομοσπονδία προστατεύει...αποτελεσματικότερα (!) τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών Ομοσπονδιών εργαζομένων στους δήμους, της ΠΟΠ-ΟΤΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ δημιουργήθηκε με επίκεντρο τους σχολικούς φύλακες. Αφορμή, πρόσφατη παρέμβαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ υπέρ των εργαζομένων

Συγκεκριμένα, κατάφερε να καλυφθούν όλοι οι Σχολικοί Φύλακες ως προς την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, την απόδοση ενσήμων και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για τα πλασματικά χρόνια (για όσους τα έχουν καταβάλει).

Το γεγονός φαίνεται ότι ενόχλησε την ΠΟE-ΟΤΑ που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ΠΟΠ-ΟΤΑ «θέλει να το παίζει «Σωτήρας» ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων», ενώ επιτίθεται και στην κυβέρνηση που «επέλεξε να καλέσει για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. στις διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας και ο Υπουργός να εμφανίζεται να δηλώνει ότι «δέχθηκε τις προτάσεις της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Σε πρόσφατο δελτίο τύπου η ΠΟΕ-ΟΤΑ μας κατηγορεί απρόκλητα γιατί ως προσκεκλημένοι στην επιτροπή της Βουλής στην πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο << Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις ,Αντιμετώπιση της Αδήλωτης Εργασίας και άλλες διατάξεις>> με παρέμβασή μας σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων, καταφέραμε να ενσωματωθούν στο Σχέδιο Νόμου και να δοθεί λύση.

Προφανώς το σκεπτικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ που την οδήγησε στο Δελτίο Τύπου αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί συνδικαλιστικά ούτε και με την λογική και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης άλλης ειδικότητας.

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε γνωστό στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις εξ’ ορισμού υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες με όλα τα νόμιμα πρόσφορα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάθε φορά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακαλύπτουν κάποιους λίγους που εκπροσωπούμε όπως θεωρούν χωρίς να σκέφτονται ότι κάθε φορά αυτοί οι λίγοι κάνουν την δουλεία των πολλών και ας  πουν επιτέλους , πού ήταν στους Αγώνες των Σχολικών Φυλάκων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όταν τρώγαμε χημικά  για τις απολύσεις.

Και τέλος ας μας πουν και για τα δικά τους ανύπαρκτα ή ηλεκτρονικά Σωματεία που ονομάζονται και Πανελλαδικά.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!!

Εμείς αυτό κάνουμε και αφήνουμε  σε άλλους τα επικοινωνιακά show και τις δημόσιες σχέσεις».


Ας θυμηθούμε και 'μεις με την ευκαιρία αυτή, την περίφημη...24ωρη (!) απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για ξαφνική διαθεσιμότητα και απόλυση περίπου 5.500 υπαλλήλων των δήμων (Δημοτικοί-Αστυνομικοί + σχολικοί φύλακες)...



Κάπου-κάπου πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, σωστά;