Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι μισθοί των νεοπροσληφθέντων στην Δημοτική Αστυνομία

Όσο περνάει ο καιρός και ενόψει των πολυαναμενόμενων προσλήψεων, τόσο οι ερωτήσεις, προς το dimastin.gr, των ενδιαφερόμενων να προσληφθούν στην Δημοτική Αστυνομία αυξάνονται, αφού το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Μη ξεχνάμε ότι οι τελευταίες προσλήψεις στην Δ.Α. πραγματοποιήθηκαν μόλις το...2010! 

Ας δούμε λοιπόν που (θα) κυμαίνονται οι πρώτοι μισθοί αυτών που θα καταφέρουν να διοριστούν στην υπηρεσία, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχύουν σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, από το 2015 αμείβονται βάσει του ενιαίου μισθολογίου που κατατάσσει τους Δ.Υ. των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε 13 Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ.). ενώ των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ, σε 19 Μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.).

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αμείβονται και αυτοί σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο χωρίς να λαμβάνουν οποιαδήποτε έξτρα αμοιβή ή επίδομα...

- Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά : 

Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ.Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ.

- Οικογενειακή κατάσταση

Ο τελικός μισθός των δημοσίων-δημοτικών υπαλλήλων διαμορφώνεται βάσει και της οικογενειακής κατάστασης τους, δηλαδή ουσιαστικά, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους.

Συγκεκριμένα, για κάθε υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον, η παροχή ορίζεται σε :

  • 50 ευρώ για ένα τέκνο,
  • 70 ευρώ συνολικά για δύο τέκνα,
  • 120 ευρώ συνολικά για τρία τέκνα,
  • 170 ευρώ συνολικά για τέσσερα τέκνα και επιπλέον
  • 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Τα παραπάνω πόσα είναι τα ίδια για όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες (ΔΕ,ΤΕ,ΠΕ). Μάλιστα, όταν και οι δύο γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τα λαμβάνουν και οι δύο ολόκληρα. Το επίδομα γάμου που ίσχυε παλαιότερα, έχει καταργηθεί.

- Επίδομα παραμεθορίου

Στους Δημοσίους-δημοτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας, θα χορηγείται τελικά το επίδομα παραμεθορίων περιοχών. Μετά τον επανακαθορισμό των περιοχών που έκανε το υπουργείο Οικονομικών για τους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους του εν λόγω επιδόματος ορίστηκε επίσης ότι αυτό θα ανέρχεται σε 100 ευρώ μηνιαίως.

Έχουμε και λέμε :

  • Κατηγορία ΔΕ
Ένας υπάλληλος ΔΕ, χωρίς παιδία, φτάνει στο σημείο να λαμβάνει πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά, μετά από 24 χρόνια προϋπηρεσίας ! Για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο απαιτείται υπηρεσία και συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ απαιτείται υπηρεσία τριών (3) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο πρώτο μηνιαίος μικτός βασικός μισθός ενός υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εντάσσεται στο πρώτο Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ. 1) και δεν διαθέτει προϋπηρεσία ή παιδιά ορίζεται στα 858 ευρώ. Το καθαρό ποσό που προκύπτει βάσει αυτού είναι 715.89 ευρώ.

► Ο πίνακας με τις αποδοχές Δημοσίου Υπαλλήλου ΔΕ εξελίσσεται ως εξής :


  • Κατηγορία ΤΕ
Μπορεί τα ΤΕΙ να έχουν «εξαφανιστεί» από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήδη από το 2018, ωστόσο οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ συνεχίζουν να περιλαμβάνουν τους πτυχιούχους αυτούς στις προκηρύξεις τους ως μία διαφορετική βαθμίδα που φέρει τον τίτλο, απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). 

Ο λόγος που ο κλάδος ΤΕ συνεχίζει να υφίσταται είναι το ότι αν και τα ΤΕΙ εξισώθηκαν με τα ΑΕΙ, δεν έγινε το ίδιο και με τα επαγγελματικά δικαιώματα των παλαιών αποφοίτων. 

Πλήθος κόσμου που έχει μείνει «μετέωρος» ζητά να αποκτήσει ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους απόφοιτους των Πανεπιστημίων, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση και το τοπίο παραμένει «θολό».

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ σε κατατάσσονται σε 19 Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ.), αρχίζοντας από το 1ο Μ.Κ. Για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο, απαιτείται υπηρεσία δύο (2) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

Το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο λοιπόν, ορίζει τον εισαγωγικό μικτό μισθό των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) στα 1.037 ευρώ μικτά ή περίπου 830 ευρώ καθαρά. 

► Ο πίνακας με τις αποδοχές Δημοσίου Υπαλλήλου ΤΕ εξελίσσεται ως εξής :


  • Κατηγορία ΠΕ
Ο πρώτος μηνιαίος μικτός βασικός μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), που εντάσσεται στο πρώτο Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ. 1) -θυμίζουμε ότι ΠΕ και ΤΕ τερματίζουν στο Μ.Κ. 19 - και δεν διαθέτει προϋπηρεσία, παιδιά ή μεταπτυχιακό / διδακτορικό τίτλο σπουδών ορίζεται στα 1.092 ευρώ. Το καθαρό ποσό που προκύπτει βάσει αυτού είναι 865.29 ευρώ. Για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΠΕ (όπως και των ΤΕ), από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο, απαιτείται υπηρεσία δύο (2) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

Ο πίνακας με τις αποδοχές Δημοσίου Υπαλλήλου ΠΕ εξελίσσεται ως εξής :


Πηγή : Dimastin.gr*

*Mε πληροφορίες από το άρτια ενημερωμένο site proson.gr