Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Η Δημοτική Αστυνομία Αχαρνών στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Περιφέρειας Αττικής

Επίσκεψη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι από τη Δημοτική Αστυνομία Αχαρνών στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 17/1/2023, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των στελεχών της σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. 

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής εγκαινιάστηκε το 2019 από τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιώργο Πατούλη, με σκοπό την προάσπιση και αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας οδηγών και πεζών στην Αττική. Κατόπιν συνεννόησης, είναι ανοιχτό προσφέροντας προγράμματα ξενάγησης και γνωριμίας από εξειδικευμένο προσωπικό συγκοινωνιολόγων, σύμφωνα με το σκοπό λειτουργίας του.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων και την επιμόρφωση του προσωπικού αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» που υλοποιείται στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ήδη εκπαιδευτεί από την Δημοτική Αστυνομία θα επισκεφθούν το εν λόγω κέντρο για την περαιτέρω ενημέρωση στα θέματα ασφάλειας στο δρόμο.